Evenimentul Zilei > International > Şocant. Un jurnalist a fost bătut crunt de manifestanţii de la un protest. Cum au reacţionat autorităţile
Şocant. Un jurnalist a fost bătut crunt de manifestanţii de la un protest. Cum au reacţionat autorităţile

Şocant. Un jurnalist a fost bătut crunt de manifestanţii de la un protest. Cum au reacţionat autorităţile

Junalistul mexican Juan Manuel Jimenez a fost bătut în timp ce transmitea în direct manifestația femeilor nemulțumite de pedepsele mult prea mici primite de agresorii sexuali.

Peste 500 de persoane au ieşit, vineri, în stradă, la Ciudad de Mexico, pentru a cere pedepsirea mai dură a agresiunilor sexuale.

Acţiunea de protest a avut loc, după ce ce două adolescente au acuzat că au fost abuzate chiar de către agenți de poliție.

În timp ce relata de la evenimentul respectiv, reporterul a fost lovit de un bărbat cu pumnul în față.

Jurnalistul a căzut la pământ, iar femeile au început să arunce cu sclipici spre atacator și să-l tragă de haine.

Cu toate eforturile cameramanului de a-l surprinde pe agresor pe camera de filmat, nu a reuşit deoarece individul s-a pierdut în mulţime.

După ce a primit îngrijiri medicale, Jimenez a scris pe Twitter: „Violența e mereu inacceptabilă”.

Primarul Claudia Sheinbaum i-a cerut procurorului general să prindă agresorul care l-a atacat pe jurnalist.

Organizația Human Rights Watch susține că legile din Ciudad de Mexico, într-adevăr, „contravin standardelor internaționale”, deoarece „nu protejează așa cum ar trebui fetele și femeile în fața agresiunilor sexuale și a violenței domestice”.

Atacul asupra jurnalistului, nu este primul în Mexic. Trei jurnaliști au fost uciși în doar o săptămână! Doi jurnalişti au fost împuşcaţi mortal vineri în Mexic, ridicând la trei numărul reporterilor ucişi în această săptămână în ţară, s-a aflat din surse oficiale.

Jorge Celestino Ruiz, care lucra pentru cotidianul El Grafico de Xalapa, a fost împuşcat mortal în noaptea de vineri spre sâmbătă, în municipalitatea Actopan, în estul oraşului Veracruz.

Locuința sa fusese ciuruită de gloanțe și în urmă cu câțiva ani, la fel ca și mașina sa. Jurnalistul a continuat să scrie, deși nu își mai semna articolele. Vineri, a fost împușcat mortal, la scurt timp după ce a fost împușcat mortal și directorul şi redactor-şef al site-ului de ştiri La Verdad de Zihuatanejo, Edgar Alberto Nava, în statul Guerrero, potrivit fanatik.ro