Evenimentul Zilei > Actualitate > ŞOCANT. CULEA ABSURDULUI în sistemul sanitar. Operaţii estetice la coafor. Reacţia Colegiului Medicilor: „Noi nu avem treabă”
ŞOCANT. CULEA ABSURDULUI în sistemul sanitar. Operaţii estetice la coafor. Reacţia Colegiului Medicilor: „Noi nu avem treabă”

ŞOCANT. CULEA ABSURDULUI în sistemul sanitar. Operaţii estetice la coafor. Reacţia Colegiului Medicilor: „Noi nu avem treabă”

Într-un coafor din Suceava funcţionează o clinică unde se face de ceva timp operaţii estetice. Este vorba despre Clinica Swiss – EstetiX din București, care își face reclamă prin intermediul coaforului Beauty Boutique din Suceava. Curios este faptul că nu există nicio unitate medicală înregistrată și niciun medic care să facă aceste operații. Despre această situaţie, dr. Sorin Hâncu, președintele Colegiului Medicilor din Suceava a afirmat că că a fost sesizată Poliția, pentru a verifica legalitatea în care clinica își desfășoară activitatea.

 „Am sesizat Poliţia care este în măsură să ancheteze astfel de practici complet ilegale. Nu avem niciun nume, dar trebuia să se înregistreze ca şi clinică, unitate medicală privată şi locaţia unde îşi desfăşoară activitatea, dar nu avem nimic de acest fel. Ei spun pe internet că sunt clinica numărul 1 în estetică din Bucureşti, nu avem un nume, nimic. Am auzit ca se desfăşoară (activitatea medicală – n.r.) într-un coafor. Noi nu avem treabă, asta anchetează Poliţia. Noi vrem numai să fie în deplină legalitate, pentru ca astfel de practici, în spaţii complet necorespunzătoare pot fi un real pericol pentru sănătate. Se pot transmite boli foarte grave, cum este SIDA, hepatita C sau infecţii, ori Colegiul Medicilor are această obligaţie, de a veghea la buna desfăşurare a actului medical, atât în privinţa medicilor, cât şi a locaţiilor în care aceştia îşi desfăşoară activitatea”, a declarat dr. Hâncu, potrivit libertatea.ro

Potrivit unui anunț postat pe pagina coaforului, pe 4 decembrie 2018, în promovarea serviciilor clinicii sunt implicate și vedete din România.