Bărbatul a fost protagonistul unui scenariu de groază, în momentul în care a fost surprins în timp ce își arunca fetița în vârstă de doar un an, de pe acoperișul propriei locuințe, în timpul unui protest.

Totul ar fi început în momentul în care autoritățile l-au anunțat pe bărbat că trebuie să părăsească locuința în care trăia ilegal cu fetița lui, deoarece aceasta va fi demolată.

Mai mult, el nu a fost singurul aflat în această situație, mai mulți locatari fiind anunțați că vor fi evacuați. Astfel, toți au hotărât să protesteze.

Întreg scenariul a fost filmat și a ajuns rapid pe rețelele sociale, acolo unde gestul criminal al bărbatului a fost comentat de milioane de internauți, revoltați de ce a fost tatăl în stare să-i facă propriului copil. Printre comentarii, el a fost numit „monstru”.

Din fericire, micuța a fost prinsă înainte să ia contact cu solul și astfel a scăpat cu viață, dar ceea ce i-a șocat pe internauți a fost faptul că majoritatea protestatarilor care priveau de jos, strigau neîncetat „Aruncă-l! Aruncă-l! Aruncă-l!”. În tot acest timp, oamenii legii stăteau cu sufletul la gură, în încercarea de a prinde bebelușul.

Gestul la care a recurs tatăl a fost acuzat în instanță drept tentativă de omor, dar anchetatorii au schimbat încadrarea în abuz asupra minorului. Astfel, bărbatul a fost condamnat la un an de închisoare, cinci ani cu suspendare, dar și o amendă de 265 lire.