Medicii ieşeni acordă îngrijiri medicale unei adolescente de 15 ani care a încercat să se sinucidă pe fondul unor probleme familiale, potrivit antena3.ro

Copila, originară din satul Hărpăşeşti, comuna Popeşti, a fost preluată de un echipaj SMURD în cursul zilei de joi, 16 august. Fata se afla la bunică când i s-a făcut rău. 

Potrivit SMURD, în cursul serii, adolescenta luase medicamentele pentru epilepsie ale bunicii şi a ingerat 18 comprimate. Bătrâna s-a panicat atunci când a văzut că nepoatei sale i s-a făcut rău şi a apelat la 112, medicii considerând că e nevoie ca la faţa locului să ajungă şi un elicopter. Victima a fost preluată conştientă, cu stări de greaţă, vărsături şi uşor somnolentă.

Cadrele medicale au aflat că minora a apelat la gestul extrem pe fondul unor probleme familiale. Părinţii adolescentei sunt divorţaţi iar mama sa a trimis-o să stea cu tatăl. Copila nu a fost de acord cu decizia mamei din acest motiv a vrut să îşi ia viaţa. În prezent, ieşeanca se află internată la Spitalul de Copii „Sfânta Maria”, fiind sub supravegherea medicilor.