Experimentul social a vizat cunoașterea liderilor din USR Cluj. Mulți dintre ei sunt nume noi în politica locală și județeană, complet necunoscuți publicului larg. Ceea ce este șocant a fost răspunsul primit, de exemplu, de la liderul USR Apahida, una dintre cele mai mari comune din județul Cluj, zonă unde în utimii trei ani s-a dezvoltat o importantă zonă economică, cu peste 15.000 de angajați. Localitatea Apahida se află la zece kilometri de Cluj Napoca, și este condusă de două mandate de un primar PSD.

Ceea ce este foarte șocant este faptul că liderul USR, pe numele său Cristian Florean, (a doua persoană din dreapta), un dezvoltator IT, a negat pur și simplu că este președinte de organizație USR, iar pe urmă a avut un comportament complet deplasat.

Dialogul următor a avut loc pe facebook. De la început Florean a negat orice apartenență la USR, de parcă acest partid ar fi de ciumați. Pe site-ul USR Cluj, Florean a fost prezentat ca președintele ales de către simpatizanții acestui partid, în funcția de președinte al USR Apahida. De altfel, chiar fotografia salvată pe pagina de internet al USR, a fost ”botezată” USR Apahida. Dialogul a avut loc pe facebook, unde Florean are la avatar o fotografie cu el, cu mesajul ca va vota USR la alegerile europarlamentare.

Rep: Salut. Ți-ai făcut organizația?
Florean: Salut. De ce organiazație vorbești?
Rep. De cea de la USR. Nu ești la USR Apahida?
Florean: Nu!
Rep: Sau nu mai ești?
Florean: Nu am fost în USR.
Rep: Nu stai în Sânnicoară (localitate arondată comunei Apahida – n.n.)?
Florean: Nu.
Rep: Dar unde?
Florean: În Mănăștur (cel mai mare cartier din municipiul Cluj Napoca – n.n.)
Rep: Linkul de la USR… în fotografie, al doilea din dreapta nu ești tu?
Florean: Nu.

Apoi discuția s-a terminat brusc cu blocarea contului redactorului EvZ.