Fostul atacant al Universității Cluj, Emil Jula, 40 ani, a încetat din viață în urma unui stop cardiac. Acesta era retras din activitate și locuia în Germania. Emil Jula a fost un atacant format la centrul de copii și juniori ai clubului Universitatea Cluj în perioada 1989 – 1998, de unde a făcut pasul spre echipa mare, echipă pentru care a evoluat în perioada 1998-2006 și în 2014.

A înscris 19 goluri pentru „U” Cluj și a avut 66 de apariții în tricoul alb-negru în perioada 1998-2006 și 5 în 2014. Prima dată, când a jucat la Universitatea Cluj, Jula a fost obligat să plece rușinos de la echipa lui de suflet. „Modul în care s-a pus problema m-a lăsat fără cuvinte. Mesajul din partea clubului a fost următorul: Pleacă sau te vei antrena prin parcuri!

Accept situaţia, dar poate aş fi meritat să se procedeze altfel în ceea ce mă priveşte, avînd în vedere vîrsta şi experienţa pe care o am. Am venit acasă în oraşul meu, eram acasă, voiam să dau totul pentru Universitatea, echipa la care am trăit cea mai frumoasă perioadă. S-ar fi putut găsi o soluţie, să fi rămas pînă la iarnă poate, nu să fiu forţat să plec brusc.

Mă bucur însă că într-un timp scurt mi-am găsit un angajament. Sper ca la noua mea echipă să le demonstrez acelora care s-au comportat astfel cu mine că s-au înşelat. N-am crezut că mi se va întîmpla şi mie, dar trăim în România!”, a declarat Emil Jula, în 2014, în cadrul unui interviu pentur un ziar de sport.

Dintre formațiile românești, acesta a mai evoluat pentru Oțelul Galați, unde a înscris 31 de goluri în 65 de partide și Ceahlăul Piatra Neamț. Acesta s-a consacrat în fotbalul german, acolo unde a evoluat pentru Energie Cottbus (91 de meciuri, 26 de goluri), MSV Duisburg (23 meciuri, 4 goluri) și la TuS Bersenbrück (69 goluri, 30 goluri).

Potrivit propriului CV, în 2006, Jula a semnat cu Oțelul Galați din postura de jucător liber de contract, echipă pentru care a evoluat timp de doi ani mai apoi plecând în Germania la Energie Cottbus.

După trei ani petrecuți la Cottbus acesta a plecat la MSV Duisburg gruparea la care nu a mai reușit să se impună fiind împrumutat pe rând la Anorthosis Famagusta sau VfL Osnabrück. Din 1 iulie 2013 acesta a semnat cu Ceahlăul Piatra Neamț din postura de jucător liber de contract unde a reușit să marcheze 3 goluri în 23 de meciuri. Din 18 iunie 2014 acesta a semnat un contract pe un an cu gruparea Universitatea Cluj.