În aceeași zi în care i s-a refuzat continuarea delegării ca adjunct al DIICOT de către CSM, procurorul Oana Schmid Hăineală a depus o cerere de executare silită a Parchetului General, la Judecătoria Bacău. Instanța a admis cererea pe 19 decembrie.

A doua zi, pe 20 decembrie, instanța a decis:

„Admite cererea de încuviinţare a executării silite. Autorizează creditoarea să treacă la executarea silită a obligaţiei cuprinse în titlul executoriu menţionat. Cercetată în cameră de consiliu. Fără cale de atac. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei, astăzi, 20.12.2019”.

Așa cum reiese de pe portalul instanțelor de judecată, instituțiile executate silit de Oana Schmid Hăineală sunt: Ministerul Economiei și Finanțelor, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție (Parchetul General), Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării, Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Bacău și Parchetul de pe lângă Tribunalul Bacău.

Oanei Schmid Hăineală i-a fost respinsă cererea de continuare a delegării ca adjunct al DIICOT iar conducerea Ministerului Justiției a decis ca ea să lucreze ca procuror de execuție.
Ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, a explicat, în aceeași zi, că la Secţia pentru procurori a CSM au fost respinse delegările pentru Giorgiana Hosu şi Oana Hăineală în funcţii de conducere în DIICOT deoarece trebuie să existe „stabilitate”.

În perioada 2004 – 2007, Oana Schmid Hăineală a fost prim-procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bacău. Ulterior, magistratul a devenit director al Direcției pentru Relația cu Ministerul Public și de prevenire a criminalității și corupției, în cadrul Ministerului Justiției și apoi membru CSM.

Te-ar putea interesa și: