Practic tandemul PNL – Iohannis ar câștiga și prezidențialelele de la toamnă și parlamentarele de anul viitor.

Astfel, PNL ar obține un scor de 25,5%, urmat de USR, partidul condus de Dan Barna fiind creditat cu 21,4% din opțiunile electorale. Măsurat separat, PLUS, partidul lui Dacian Cioloș, ar obține doar 6% din voturi.

Un scor istoric negativ ar obține PSD-ul lui Viorica Dăncilă, care întrunește abia 19,4% din voturi.

Pe locul 4 în preferințele românilor s-ar situa Pro România (9%), urmat de ALDE (7,3%), PLUS (6%), UDMR (4,2%) și PMP (2,9%).

Studiul a fost realizat prin telefon în perioada 15 iulie – 2 august, fiind intervievate 1010 persoane cu vârsta peste 18 ani. Eroarea de eșantionare este de plus minus 3,1%.

Potrivit celui mai nou raport IMAS, daca weekendul viitor ar fi alegeri prezidentiale, pe primul loc in optiunile electorale s-ar poziționa Klaus Iohannis  cu 41,7 %, urmat fiind de liderul ALDE si presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, cu 13,8% din voturi.

Pe locul trei apare fostul premier Victor Ponta. Liderul Pro Romania care ar obtine 12,9% din voturi.

Dacian Ciolos ocupa pozitia a patra, cu 10,4% intentii de vot, fiind urmat de liderul USR Dan Barna, cu 9,4%. Avand in vedere ca Ciolos nu candideaza, iar Barna va concura din partea aliantei celor doua partide, probabil scorul sau ar fi altul.

Candidatul PSD la prezidentiale, premierul Viorica Dancila, este abia pe a șasea poziție și ar obtine 7,5% din voturi.

Lista este închisă de Eugen Tomac, liderul PMP care ar obtine 2,8% și de reprezentantul UDMR, Kelemen Hunor – 1,5%.

Te-ar putea interesa și: