Evenimentul Zilei > Social > Soarta României va fi schimbată pe veci! Scenariul îndrăzneț al unor tineri de 24 de ani
Soarta României va fi schimbată pe veci! Scenariul îndrăzneț al unor tineri de 24 de ani

Soarta României va fi schimbată pe veci! Scenariul îndrăzneț al unor tineri de 24 de ani

Anul acesta în cadrul galei premiilor GOPO de pe 19 Martie va fi luat în considerare și filmul „Pentru România”, produs de niște tineri de doar 24 de ani.

Filmul, care a rulat toamna anului trecut în cinematografele din București, Târgu Mureș, Brașov, Pitești, Făgăraș, Slatina, Petroșani, Caransebeș, Reșița, Craiova, Botoșani, Baia Mare, Brăila și Sfântu Gheorghe, prezintă doi războinici daci care ajung în prezent și descoperă o Românie care îi pune pe gânduri.

 

Producția împletește istoria cu starea actuală a societății, într-o aventură cu intrigi și acțiune, la capătul căreia soarta României va fi schimbată pe veci. Elementul esențial al filmului este mesajul inspirațional de a lupta pentru țara noastră indiferent de obstacole – de a lupta Pentru România. Pe parcursul filmului cei doi daci vor căuta răspunsuri la întrebările – oamenii de acum sunt mai curajoși decât cei de acum 2.000 de ani? Liderii sunt mai respectabili ca Decebal și Burebista? Valorile poporului au rămas cultura și altruismul? Iar dacă aceste întrebări au ca răspuns “nu”, întrebarea finală pe care și-o pun e ce a condus la aceste schimbări. Din film nu lipsesc nici scenele de acțiune, întrucât conflictul ideologic se transformă într-unul fizic, ce duce la lupte din Otopeni până în Londra și din București până la Sarmizegetusa.

 

Filmul este produs de Andrei Bărbat (cel care semnează și scenariul, și regia lungmetrajului), Mihai Dragomir (director de imagine), Dragoș Sîrbu și Paul Ionescu. Deși au doar 24 de ani, acesta nu e primul lor lungmetraj, dar este primul lansat in cinematografe. Împreună ei formează echipa Dacron, ce va lansa câte un lungmetraj pe an. Echipei i s-au alăturat și alți colaboratori, care vor lucra vara asta la următorul film, “De Cursă Lungă”, ce va fi lansat toamna asta in cinematografe.

 

Din distribuție fac parte: Andrei Bărbat, Alexandru Sinca, Elizabeth Sagan, Mădălin Alexandru Negoiță, Radu Valahu, Michael Douglas, Marlon Kameka, Samuel Caruso, Daniel Maya, Laurențiu Dima.

 

Vinerea trecută, „Pentru România” a devenit disponibil publicului global pe Vimeo pe link-ul https://vimeo.com/ondemand/pentruromania , unde poate fi vizionat și trailer-ul.

 

Mai multe detalii aici: https://www.facebook.com/FilmPentruRomania/

Pentru informații despre Dacron: https://dacron.ro

 

 EMBED:

<iframe src="https://player.vimeo.com/video/314682578" width="640" height="360" frameborder="0" webkitallowfullscreen mozallowfullscreen allowfullscreen></iframe>