Codul de etica al PSD ii interzice lui Ponta sa candideze la parlamentare pentru că fostul premier este sub control judiciar. PSD va trebui sa analizeze daca aplica codul sau face o exceptie.

PSD va discuta si despre o eventuala trecere a lui Victor Ponta la Partidul Romania Unita, pe care momenta il ajuta cu idei.

"În 15 – 16 septembrie vom discuta acest aspect (n.r. – aplicarea Codului de conduită al PSD pentru Ponta), pentru că totuşi Victor Ponta este un caz special din punctul meu de vedere şi Comitetul Executiv va trebui să ia o decizie. Punctul meu de vedere este că Victor Ponta trebuie să fie pe listele PSD-ului pentru Parlament. Asta va decide Comitetul Executiv, eu nu sunt un dictator (n.r. – dacă va exista o excepţie în cazul lui Ponta). Şi vom discuta în partid foarte democratic. (…) Fără să ne permitem să contestăm o anchetă sau alta, dar am văzut şi eu prin presă, că n-am avut acces la alte informaţii, şi acuzaţia care i se aduce noi ştim că nu are suport. Dacă e vorba de altceva, nu ştim", a adăugat liderul PSD.

"Azi am hotărât să avem Comitet Executiv Naţional în 15 – 16 septembrie, urmează să transmitem în zilele următoare şi locaţia. (…) Va fi unul dintre subiectele de la Comitetul Executiv Naţional (n.r. – Victor Ponta). Este de nivelul CExN-ului. Dincolo de invitaţia publică pe care i-o fac, va primi şi o convocare personală, aşa cum este firesc. O să mă văd cu Victor Ponta. Ne-am văzut, urmează să ne mai vedem, astăzi sau mâine, şi să începem să colaborăm aşa cum aşteaptă toată lumea şi cum e firesc să se întâmple. (…) Eu am alt stil, prefer ca discuţiile pe care le am şi solicitările pe care le am la unii colegi să le fac direct, nu prin presă", a declarat Dragnea, la finalul Biroului Permanent Naţional al PSD.

Întrebat dacă se aşteaptă să fie chemat ca martor, Dragnea a arătat că "oricine va fi chemat acolo va merge de bunăvoie".

Te-ar putea interesa și: