Evenimentul Zilei > Social > Slatina: „Alexandru Ioan Cuza” s-a prins în horă cu un copil
Slatina: „Alexandru Ioan Cuza” s-a prins în horă cu un copil

Slatina: „Alexandru Ioan Cuza” s-a prins în horă cu un copil

Oraşul Caracal a marcat împlinirea a 159 de ani de la Unirea Moldovei cu Ţara Românească printr-o piesă de teatru inedită.

Câteva sute de persoane au privit o piesă de teatru despre Mica Unire pusă în scenă de actori locali în faţa primăriei din oraş. La finalul scenetei, peste 200 de caracaleni s-au prins în Hora Unirii. La Slatina, reşedinţa judeţului Olt, ceremonia oficială a avut loc la statuia domnitorului Alexandru Ioan Cuza, unde a fost oficiată o slujbă religioasă, au fost depuse coroane de flori, iar prefectul judeţului, Silviu Neacşu, a susţinut o alocuţiune despre semnificaţia evenimentului.

Manifestările s-au încheiat cu Hora Unirii, în care s-au prins atât oficialităţile prezente, cât şi sutele de slătineni veniţi să asiste la ceremonie chiar dacă vremea a fost geroasă. În horă s-a prins şi un actor local, deghizat în Alexandru Ioan Cuza, dar şi o fetiţă. De altfel Mica Unire a fost ieri sărbătorită în majoritatea oraşelor din ţară, unde românii s-au prins în tradiţionalele hore.

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: