Evenimentul Zilei > Actualitate > Situație tensionantă în Spania. Niciun post de televiziune nu a cumpărat drepturile de difuzare pentru EURO 2016
Situație tensionantă în Spania. Niciun post de televiziune nu a cumpărat drepturile de difuzare pentru EURO 2016

Situație tensionantă în Spania. Niciun post de televiziune nu a cumpărat drepturile de difuzare pentru EURO 2016

Microbiștii spanioli se confruntă acum cu o situație nemaiîntâlnită. Cu o lună înaintea startului Campionatului European, posturile RTVE şi Mediaset au renunţat la difuzarea competiţiei, anunță cotidianul spaniol „Marca”.

Deși naționala Spaniei se numără printe favorite la câștigarea trofeului, suporterii „La Roja” sunt foarte aproape de a-și rata favoriții la Europeanul din Franța. 

Este pentru prima dată în istorie când postul public spaniol RTVE nu a cumpărat drepturile de televizare, dar sunt șanse ca turneul final să se vadă pe un post liber la retransmisie, precum Atresmedia sau Bein Sport.

Un caz asemănător are loc și-n România. Campionatul European se putea urmări integral pe Dolce Sport, dar nu și pe TVR. Postul național a ajuns iniţial la o înţelegere cu licenţiatorul, pentru 23 de partide, inclusiv cele ale României, pentru 3 milioane de euro, dar, în lipsa unei garanţii din partea instituţiei publice, nu s-a ajuns la un rezultat concret.