Evenimentul Zilei > Sport > Veste de ultimă oră primită de campioana României de la Ministerul de Interne
Veste de ultimă oră primită de campioana României de la Ministerul de Interne

Veste de ultimă oră primită de campioana României de la Ministerul de Interne

CFR Cluj se află în fața unei situații disperate și trebuie să găsească o soluție.

UPDATE. Ministerul Afacerilor Interne a dat o derogare pentru delegația de la CFR Cluj. Campioana României va pleca spre Malta.

CFR Cluj a câștigat, în această vară, cel de-al 3-lea titlul consecutiv în Liga I. După o scurtă pauză, elevii lui Dan Petrescu au început pregătirea pentru participarea în Liga Campionilor, cea mai importantă competiție intercluburi a Europei. Formația din Gruia trebuie să evolueze, miercuri, de la ora 22.00, în deplasare, pe grupării Floriana, campioana din Malta. Jocul contează pentru primul tur preliminar al UEFA Champions League și se dispută într-o singură manșă.

La fel ca și celelalte partide din tururile preliminare, decizia fără precedent fiind luată de oficialii UEFA din cauza pandemiei de coronavirus și a programului care a fost dat peste cap încă de la finalul sezonului trecut. Însă, CFR a aflat luni noaptea că nu poate ajunge în Malta. Conform celor de la gsp.ro, zborurile către insula din Marea Mediterană sunt blocate, așa că ardelenii nu știu încotro să o apuce.

Există riscul ca CFR Cluj să piardă la „masa verde” confruntarea și să-și încheie prematur aventura în Liga Campionilor. Malta este singura țară europeană care și-a restricționat zborurile. Oficialii campioanei s-au adresat la Ministerul de Interne pentru a afla care este situația în Malta. Zborul era programat pentru marți, la ora 11.00.

„Dan Petrescu spunea după câștigarea titlului că a dormit cu trofeul acordat campioanei din campionatul intern.  „Am dormit cu treofeul. Mie îmi place să dorm cu trofee. Eu mi l-am pus singur, cu medalie, cu tot, aici. Mie îmi place în primele seri să îl am lângă mine. Eu aș fi preferat 18 echipe și fără play-off și play-out. Și dacă, doamne ferește, se mai face play-off și play-out, lăsați-ne punctele, vă rog frumos! Lăsați-ne punctele! Și mai am o rugăminte: să vină VAR în România, că în toate țările e VAR. Dacă noi aveam VAR, nu mai stăteam la ultimul meci să jucăm. Eram demult campioni”, afirma antrenorul pentru sport.ro.