De ore bune zeci de persoane de etnie romă s-au adunat la Sala Sporturilor unde îi așteaptă pe alți interlopi din Valea Călugărească, o localitate situată în apropiere de Ploiești.

Reglare de conturi la Ploiești

Interlopii vor să-și regleze conturile. În urmă cu câteva zile, clanul interlopilor din Valea Călugărească a postat pe rețelele de socializare injurii și amenințări adresate unor persoane cunoscute ca făcând pare din lumea interlopă din Ploiești.

Mai mult, au lansat mai multe amenințări și jigniri la adresa celor din Ploiești, iar cei din urmă au răspuns provocărilor prin mai multe live-uri făcute pe Facebook la Sala Sporturilor, susținând că îi așteaptă pe rivali să-să pună în practică amenințările despre care vorbeau.

De la oră la oră, situația devine tot mai complicată, pentru că la Sala Sporturilor vin interlopi și din alte cariere ale Ploiești-ului. Se pare că va urma noapte foarte agitată, iar locuitorii din zonă ar trebui să evite să mai iasă din case.

Un alt martor a spus că într-un alt cartier al orașului a văzut cum rudele familiei din Ploiești, cunoscută ca fiind parte din lumea interlopă a orașului, s-au adunat cu zecile și s-au înarmat. Aveau genți cu un întreg arsenal de bâte, cuțite și chiar arme.

Reacția IPJ Prahova
„În cursul nopții au fost aplicate 10 sancțiuni contravenționale în valoarea totală de 5.240 de lei conform Legii nr.61/1991 și OUG nr.195/2002. Ulterior, în cursul zilei de astăzi, alte 8 persoane au fost identificate din grupul celor prezenți în filmare. Au fost aplicate 8 sancțiuni conform Legii nr. 55/2020 în valoare de 1.000 de lei fiecare, respectiv conform Legii nr. 61/1991 în cuantum de 1.000 de lei fiecare. Totodată, în cauză fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de zadarnicire a combaterii bolilor, faptă prevăzută și pedepsită de art. 352 Cod Penal. Cercetările continuă pentru identificarea tuturor persoanelor implicate în filmarea realizată, precum și pentru luarea tuturor măsurilor legale, potrivit romaniatv.net