Evenimentul Zilei > Actualitate > Situație explozivă în penitenciare, din cauza coronavirusului. Deținuți uciși în timpul confruntărilor
Situație explozivă în penitenciare, din cauza coronavirusului. Deținuți uciși în timpul confruntărilor

Situație explozivă în penitenciare, din cauza coronavirusului. Deținuți uciși în timpul confruntărilor

O serie de proteste deosebit de violente au izbucnit în penitenciarele din Italia, după impunerea unor restricții menite să contracareze epidemia de coronavirus. Mai multe persoane și-au pierdut viața, iar în anumite centre de detenție a fost introdusă pază armată. 

Trei deținuți au murit duminică după-amiază după izbucnirea unei revolte violente în Penitenciarul Modena, din nordul Italiei, notează presa italiană. Alte trei decese au for confirmate luni de autoritățile italiene. Una din măsurile luate de autorități a fost interzicerea vizitelor familiale, ceea ce i-a scos din minți pe deținuți.

Alți doi prizonieri de aici sunt în reanimare. În acest moment,  se desfășoară investigații cu privire la incident, în timp ce există încă tensiuni puternice în interiorul penitenciarului, și se așteaptă noi confruntări cu cei încarcerați.

Și în Penitenciarul din Pavia au izbucnit revolte. Aici deținuții au luat ostatici doi gardieni. Aceștia au fost bătuți cu vioelnță și, în plus, deținuții le-au furat cheile celulelor și au eliberat zeci de prizonieri. Revolta a început în jurul orei 19.30 – 20.00 pe fondul interzicerii vizitelor din cauza regulilor de protecție înfața  coronavirusului.

Agenți înarmați au fost trimiși de autorități din închisorile din San Vittore și Opera pentru a potoli revolta celor aproximativ 400 de deținuți. Proteste ale deţinuţilor au fost înregistrate și în penitenciare din Napoli Poggioreale, Frosinone şi Alessandria.

Sursa: republica.it

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: