La alegerile legislative israeliene, Netanyahu nu a reuşit să-l învingă pe rivalul său Benny Gantz, ceea ce complică şi mai mult viitorul politic al prim-ministrului israelian

După numărarea a peste 90% din buletinele de vot, Likud a obţinut 31 de locuri, iar formaţiunea centristă Kahol Lavan („albastru-alb”) a lui Gantz  – 32 de locuri din cele 120 ale Knessetului, parlamentul israelian. Niciunul dintre cele două nu reușește, astfel, nici măcar cu aliaţii, să depăşească pragul celor 61 de deputaţi pentru a obţine o majoritate.

Au fost iniţiate negocieri între diferite partide cu scopul de a se forma un guvern de coaliţie şi de a se evita astfel noi alegeri, după ce la scrutinul din luna aprilie a acestui an s-a obţinut un rezultat aproape similar, iar Netanyahu nu a reuşit să formeze o coaliţie pentru a se menţine la putere, ceea ce a provocat noi alegeri.

Preşedintele israelian Reuven Rivlin a indicat că doreşte să evite organizarea unui al treilea scrutin în scurt timp, privilegiind astfel de fapt consultări între partide pentru a se ajunge la un compromis.

Benjamin Netanyahu urma să se întâlnească cu preşedintele american Donald Trump săptămâna viitoare la summitul Adunării Generale a ONU pentru a discuta despre un posibil tratat de apărare comună şi astfel a „cimenta alianţa excepţională între cele două ţări ale noastre”, declarase în acest weekend Trump, potrivit Agerpres