Evenimentul Zilei > Actualitate > Situație dificilă la Spitalul Floreasca. Cadre medicale în izolare din cauza unui pacient contaminat
Situație dificilă la Spitalul Floreasca. Cadre medicale în izolare din cauza unui pacient contaminat

Situație dificilă la Spitalul Floreasca. Cadre medicale în izolare din cauza unui pacient contaminat

Un pacient care s-a prezentat la Spitalul Floreasca pentru altă patologie a fost depistat cu noul tip de coronavirus, iar personalul medical care l-a îngrijit se află în izolare la domiciliu. Este vorba de 7 medici și 23 asistenți medicali și personal auxiliar. Activitatea spitalului continua să se desfășoare în condiții normale.

Reprezentanții Spitalului Clinic de Urgență București (Floreasca) au anunțat că mai multe cadre medicale au fost plasate în izolare la domiciliu după ce au intrat în contact cu un pacient contaminat cu noul SARS-CoV-2. Potrivit unei informări de presă, pacientul s-a prezentat la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Clinic de Urgență București cu simptome aferente unei alte afecțiuni, iar nu pentru suspiciunea de infecție cu virusul SARS-CoV-2.

„În urma investigațiilor efectuate s-a ridicat suspiciunea de infecție cu virusul SARS-CoV-2 care s-a confirmat în cursul dupa-amiezii de 23.03.2020, iar pacientul a fost transferat la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Tropicale Victor Babeș”, se arată în informarea de presă.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Spitalului de Urgenţă Floreasca, Bogdan Opriţa, citat de AGERPRES, la spital s-a realizat ancheta epidemiologică și o dezinfecţie.

„Ancheta (n.r. – epidemiologică) am făcut-o noi. A făcut-o epidemiologul nostru. A fost un caz care nu avea niciun fel de simptom, care nu avea context epidemiologic pentru epidemia cu noul tip de coronavirus şi care a venit pentru o altă patologie. S-a ridicat suspiciunea că persoana respectivă are infecţia respectivă. A fost izolat, s-a lucrat testul, a ieşit pozitiv. Motiv pentru care pacientul a fost transferat la Spitalul «Victor Babeş», iar personalul care l-a îngrijit, deşi a purtat echipament de protecţie, a opinat pentru izolare la domiciliu. Toţi cei care erau în UPU au optat pentru autoizolare la domiciliu. Spaţiile au fost dezinfectate”, a afirmat medicul Bogdan Opriţa.