Primăria Municipiului Bucureşti, prin Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti (ASSMB), a prezentat informații despre cele trei unităţi sanitare pe care le are în administrare – Spitalul Clinic de Boli Infecţioase şi Tropicale „Dr. Victor Babeş”, Spitalul Clinic Colentina şi Spitalul Clinic de Nefrologie „Dr. Carol Davila” -, aflate în prima linie a luptei împotriva pandemiei de COVID-19.

Duminică, 21.06.2020, la Spitalul de Boli Infecţioase şi Tropicale „Dr. Victor Babeş”, care dispune de 420 de paturi, sunt internate 294 persoane, dintre care trei se află la Terapie Intensivă (ATI). De la declanşarea pandemiei, în această unitate sanitară, de fază 1, au fost internate în total 2.273 persoane, din Bucureşti şi din ţară – din care 1.710 confirmate cu boala COVID-19 -, cel mai mare număr de pacienţi internaţi dintre toate spitalele COVID din România.

La Spitalul Clinic Colentina nu se înregistrează modificări în situaţia internărilor faţă de ziua de sâmbătă. Astfel, există în continuare un număr de 77 de persoane infectate cu virusul SARS-CoV-2, dintre care şapte se află la Terapie Intensivă (ATI), iar 21 sunt pacienţi asimptomatici, care aşteaptă negativarea testelor în spital, fără a primi un tratament specific.

Dintre aceştia, 11 persoane au o perioadă de aşteptare în spital care depăşeşte 10 zile, iar 8 asimptomatici aşteaptă negativarea testelor de mai mult de 21 de zile. Ce mai lungă perioadă de aşteptare, în acest moment, este de 48 de zile.

În total, de la sfârşitul lunii martie şi până în prezent, la Spitalul Clinic Colentina au fost internaţi 542 de pacienţi confirmaţi cu COVID-19. Din totalul de 867 paturi de care dispune, spitalul a primit aviz de funcţionare pentru 455.

Menţionăm faptul că, Spitalul Clinic Colentina, unitate sanitară desemnată suport COVID prin ordin al ministrului Sănătăţii, nu are în structura sa o secţie de boli infecţioase.

La Spitalul Clinic de Nefrologie „Dr. Carol Davila”, situaţia este neschimbată faţă de raportarea precedentă. Unitatea sanitară, care a preluat până acum toate cazurile de pacienţi infectaţi care necesitau dializă, a avut internate, de la sfârşitul lunii martie şi până în prezent, 50 de persoane confirmate cu COVID-19. Aşa cum se poate vedea din datele disponibile, numărul total de pacienţi confirmaţi cu COVID-19, internaţi în aceste trei spitale de elită ale Primăriei Capitalei, a fost, de la începutul pandemiei, de 2.302.

Din datele oficiale ale INSP reiese că, în Bucureşti, până la această data, a fost înregistrat un număr de aproximativ 2.500 de pacienţi confirmaţi cu COVID-19.