Evenimentul Zilei > Actualitate > Singurul mod în care am putea scăpa de molimă? Moare singur în…
Singurul mod în care am putea scăpa de molimă? Moare singur în…

Singurul mod în care am putea scăpa de molimă? Moare singur în…

Un cercetător din Tel Aviv susține că virusul ucigaș ar muri singur după 70 de zile și că acesta este singurul mod în care putem scăpa de molimă.

Isaac Ben-Israel, om de știință, militar cu grad de general, susține că analiza sa dovedește că noul coronavirus atinge maximele după 40 de zile de la apariția în comunitate, scrie TheTelegraph.

După cele 40 de zile, viralitatea coronavirusului scade rapid și după 70 de zile dispare complet, indiferent de restricțiile care sunt sau nu aplicate de unele state, explică președintele Consiliului Național pentru Cercetare și Dezvoltare, Isaac Ben.

Prof. univ. dr. Doina Azoicăi, președintele Societății Române de Epidemiologie, susține că e greu de spus dacă, într-adevăr, virusul dispare după 70 de zile de la momentul instalării.

„Luând în considerare modelele care au existat vizavi de evoluția epidemiilor sau pandemiilor, într-adevăr, evoluția lor urmează un ciclu normal și să sperăm că și COVID-19 va urma un ciclu normal în care există o dispoziție gausiană a fenomenelor. E foarte greu de spus dacă dispariția acestei pandemii se va întâmpla în 70 de zile sau 90 de zile de la momentul instalării. Există niște reguli pentru ca această evoluție să fie cu o distribuție gaussiană. Depinde de trei factori:

-rezistența naturală a populației, pe care o dobândește prin trecerea prin boală

-schimbarea condițiilor meteorologice

-aplicarea măsurilor de prevenție

COVID-19 nu va muri la căldură”, a mai spus dr. Doina Azoicăi.