Evenimentul Zilei > Sport > Sîncrăian, prins dopat a doua oară. Adio, medalie
Sîncrăian, prins dopat a doua oară. Adio, medalie

Sîncrăian, prins dopat a doua oară. Adio, medalie

Halterofi lul „tricolor” a căzut testul antidoping și va rămâne fără „bronzul” câștigat la Rio. Gabriel a repetat greșeala făcută în 2013.

După eșecul suferit de la Rio de Janeiro, ieri, sportul românesc a fost zguduit de o știre teribilă.

Amendă uriașă pentru COSR

Halterofilul Gabriel Sîncrăian a căzut testul antidoping și va pierde medalia de bronz câștigată la Jocurile Olimpice. De asemenea, „tricolorul” va fi suspendat, iar Comitetul Olimpic Sportiv Român (COSR) riscă să fie amendat cu suma de 100.000 de euro. Sîncrăian nu este la prima experiență de acest gen. Halterofilul a mai fost prins dopat și în 2013, atunci când a și fost suspendat.

Și Răducan a pierdut o medalie

Astfel, din cele cinci medalii câștigate la Rio, România va rămâne doar cu patru: aurul la spadă, câștigat de echipa feminină, argintul din proba masculină de tenis, adjudecat de Horia Tecău și Florin Mergea, și bronzul de la canotaj, 8+1, și lupte libere, Albert Saritov.


Gabriel Sîncrăian va pierde medalia de bronz. El a mai fost suspendat pentru dopaj în 2013.


În 2000, tot din cauza unui scandal de dopaj, Andreea Răducan a fost deposedată de medalia de aur câștigată la individual compus. Gimnastia a fost depistată poz i t iv cu pseu d o e – fedrină, dar vina i-a aparținut doctorului lotului, care le tratase pe gimnaste cu Nurofen.