Anul acesta a fost negociat un text de lege susţinut de PSD şi de PNL cu reprezentanţii Casei Regale, scrie Stelian Tănase. Astfel, Casa Regală se transformă într-o instituţie de interes public, parte din bugetul de stat, ceea ce face ca o dată pe an, Casa Regală va prezenta în Parlament un raport ce vizează cheltuielile din buget.

Mai multi simpatizanţi ai monarhiei, au organizat o petiţie în jurul ideii unui regim monarhic constituţional în România. Scrisoarea publică a strâns zeci de semnături până la sfârşitul săptămânii trecute. Redăm mai jos textul petiţiei:

Din respect pentru poporul român, a cărui voinţă a fost călcată în picioare în decembrie 1947 la simulacrul prin care a fost abolită Monarhia şi Constituţia din 1923 de către o adunare (ne)reprezentativă și din respect pentru Majestatea Sa Regele Mihai, considerăm că a sosit momentul unei clarificări care să repună în drepturi adevărul. În lipsa unor asemenea acţiuni orice încercare de introducere a unor jumătăţi de măsură este strict politicianistă, cu un substrat perfid preelectoral  şi trebuie taxată ca atare.

ată de ce ne manifestăm deschis îngrijorarea față de acțiunea Partidului Social Democrat, moștenitor direct al fostului partid comunist, autorul înlăturării prin teroare și forță a Monarhiei din România, de a da o nouă lovitură Coroanei, asimilând-o unei instituții republicane. Tentativa actuală a partidului, al cărui președinte de onoare este Ion Iliescu, se înscrie în continuarea acelorași demersuri aplicate din 1990 Regelui Mihai, când a fost, nu o dată, împiedicat să revină în Țară, prin acțiuni de sorginte sovietică.”

Citiţi întreg textul petiţiei pe stelian-tanase.ro 

Te-ar putea interesa și: