Simona Halep, lidera WTA, a ieșit avariată din partida disputată, ieri, în primul tur de al Australian Open. Românca s-a calificat în faza urm ă toare, după ce a trecut de australianca Destanee Aiava (locul 193 WTA), 7-6(5), 6-1, dar marea problemă a apărut atunci când, în setul al doilea, a călcat strâmb și a acuzat dureri la glezna stângă.

„Durerea este mare”

Simona a primit îngrijiri medicale și a putut continua meciul, dar viitorul la acest turneu este incert. „Încă nu știu exact situația. Trebuie să mai aștept. Nu mă gândesc la accidentare. Nu știu cum s-a întâmplat, vreau să văd imaginile video. Voi vedea ce va fi. Din experiența mea, nimic nu e rupt. Dar durerea este mare. Trebuie să văd un doctor. Sunt obi șnuit ă cu problemele la gleznă. Nu cred că mă voi opri. În opinia mea, voi fi capabilă să joc”, a afirmat Halep pentru Eurosport.

Dă peste Eugenie Bouchard

În turul al doilea, Halep o va înfrunta pe canadianca Eugenie Bouchard, jucătoare aflată pe locul 112 WTA. Simona conduce cu 2-1 la general și vrea să-și ia revanșa după ce, în 2014, a fost învinsă în semifinalele de la Wimbledon.

„Nu ne-am mai întâlnit de multă vreme. Cred că ultima dată a fost în semifinale la Wimbledon, 2014. Acum mult timp. Știu că ea stă mult pe linia de fund și încearcă să lovească foarte rapid. Trebuie să joc așa cum o fac mereu, să fiu agresivă și să o plimb pe teren”, a spus Simona Halep.

Ana și Sorana, calificate în turul al 2-lea

Tot ieri, Ana Bogdan (104 WTA) a eliminat-o pe Kristina Mladenovici (Franța, 11 WTA), scor 6-3, 6-2, iar Sorana Cîrstea (37 WTA) a fă- cut și ea pasul în turul al 2-lea, după ce a trecut de Zarina Diyas (Kazahstan, 60 WTA), la capătul a trei seturi, scor 5-7, 6-4, 6-3.

Evoluție contestată Evoluția Simonei Halep din runda inaugurală a fost analizată și de presa internațio nală. Jurnaliștii s-au legat în special de faptul că românca a avut un prim set sub așteptări, deși este lider WTA. „Numărul 1 mondial a suferit, marți, în primul tur la Australian Open. În fața australiencei Destanee Aiava (locul 193 WTA), Simona Halep a fost condusă cu 5-2 în primul set și chiar a salvat o minge de set”, au titrat cei de la L’Equipe. „Românca a întâlnit-o pe necunoscuta, dar talentata Destanee Aiava (…), care a avut chiar și mingi de set împotriva celei mai bune jucătoare din lume, într-un meci chinuitor. Lucrurile n-au decurs cum își dorea Halep (…)”, au notat englezii de la Daily Mail.