Evenimentul Zilei > Monden > Simona Gherghe a stârnit un scandal imens în mediul online. „Au primit bani pentru Covid?”
Simona Gherghe a stârnit un scandal imens în mediul online. „Au primit bani pentru Covid?”

Simona Gherghe a stârnit un scandal imens în mediul online. „Au primit bani pentru Covid?”

Mesajul postat de Simona Gherghe, fosta prezentatoare a emisiunii „Acces Direct”, pe Facebook, a provocat un val de controverse în mediul online.

Simona Gherghe este indignată de amploarea zvonului potrivit căruia se dau bani pentru a se declara, în cazul unor decese, că au fost cauzate de coronavirus. Fosta prezentatoare de la „Acces direct”, de pe Antena 1, a postat pe Facebook mesajul său.

„698. Înțeleg de la unii că există altii care au rude/prieteni/cunoștințe care ‘au primit bani să declare că s-au imbolnavit de Covid sau să-și declare rudele moarte de Covid'(!!!!) De la cine au primit nu se spune. Vreau și eu să vorbesc cu o rudă/un prieten/o cunoștință. Să VORBESC, nu ‘am auzit io…’ Hai să demontăm cel mai frecvent fake news legat de Covid!”, a scris Simona Gherghe pe rețeaua de socializare.

În apărarea Simonei Gherghe a sărit și fostul prezentator Leonard Miron: „Demontăm sau investigăm? De unde știi că e fake news dacă abia acum colectezi informațiile?”, „Mai degrabă ai putea investiga, nu musai demonta, nu porni cu ‘NU’ în față. Investighează, apoi poți demonta această idee, nu fake news”.

„Tatăl unui cunoscut a decedat la spital, fiind bolnav de cancer, iar la final când i s-au eliberat actele necesare, medicii au trecut pe hârtii pe lângă cancer și covid… Fiul decedatului, persoana care în trecut a avut o funcție importanta, a umblat, a vorbit stanga, dreapta și într-un final i s-a eliberat o alta hârtie în care scria exact cauza morții…. Si a reușit sa facă în asa fel încât tatăl său să fie primit în capela și să i se țină slujba de înmormântare. Țin să precizez ca i s-a făcut decedatului testul de covid cu câteva zile înainte în alt spital și a ieșit negativ”, este unul dintre mesajele care o contrează pe Simona.

Până astăzi, 11 iulie, pe teritoriul României, au fost confirmate 32.079 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 23.613 au fost externate, dintre care 21.414 de pacienți vindecați și 1.793 de pacienți asimptomatici, externați la 10 zile după depistare și 406 pacienți externați la cerere cu test pozitiv.

Până astăzi, 1.871 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.

În intervalul 10.07.2020 (10:00) – 11.07.2020 (10:00) au fost înregistrate 24 decese (16 bărbați și 8 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Argeș, Botoșani, Brașov, Buzău, Dolj, Galați, Maramureș, București, Olt, Prahova și Sibiu.

Dintre acestea, 1 deces a fost înregistrat la categoria de vârstă 30-39 ani, 5 decese la categoria de vârstă 50-59 ani, 4 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 7 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 7 decese la persoane de peste 80 de ani.

23 dintre decese sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități. Pentru 1 deces nu au fost raportate comorbidități.

De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 698 noi cazuri de îmbolnăvire.

La ATI, în acest moment, sunt internați 239 de pacienți. Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 838.953 de teste și au fost testate 493.858 de persoane.

Publicat in categoriile: Monden
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: