Redăm conținutul articolului care prevede măsura suplimentării schemei de personal a Secției pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție (SIIJ):

„Articol unic – Numărul maxim de posturi prevăzut pentru Ministerul Public la art. 1 alin. (1) din Hotărârea Guvernului nr. 39/2014 privind stabilirea numărului maxim de posturi pentru Ministerul Public, cu modificările şi completările ulterioare, se suplimentează cu 25 de posturi de ofiţeri şi agenţi de poliţie judiciară, 7 posturi de specialişti, 6 posturi de personal auxiliar de specialitate şi 3 posturi de personal conex, care revin Secţiei pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie.”, informează Agerpres.

Nota de fundamentare precizează că cele 25 de posturi pe care se bazează secţia în prezent sunt insuficiente în raport cu volumul mare de lucru.

„În plus, personalul insuficient atrage în mod inevitabil prelungirea permanentă a programului de lucru, făcând dificilă exercitarea dreptului la concediu de odihnă al personalului secţiei. În aceste sens, este necesară acoperirea unor situaţii obiective de lipsă a personalului (boală, evenimente neprevăzute etc), inclusiv în vederea recuperării orelor suplimentare acumulate, generate de activităţile prelungite de lucru peste programul normal.”, se mai menţionează în nota de fundamentare. 

 

Te-ar putea interesa și: