Evenimentul Zilei > Politica > Siegfried Mureşan, despre Ponta şi relaţiile sale cu China: „Le-a suflat afacerea de sub nas Guvernul Bulgarei”
Siegfried Mureşan, despre Ponta şi relaţiile sale cu China: „Le-a suflat afacerea de sub nas Guvernul Bulgarei”

Siegfried Mureşan, despre Ponta şi relaţiile sale cu China: „Le-a suflat afacerea de sub nas Guvernul Bulgarei”

Europarlamentarul PMP, Siegfried Mureşan, a scris, pe pagina sa de Facebook, un postare în care vorbeşte despre despre legăturile lui Victor Ponta cu prim-ministrul Republicii Populare a Chinei, Li Keqiang.

"Pe vremea când era prim-ministru, Victor Ponta se gudura pe lângă autoritățile comuniste din China, l-a invitat în România pe prim-ministrul Republicii Populare a Chinei, Li Keqiang, cu maxim de protocol, l-a întâmpinat personal la scara avionului pe Aeroportul din Otopeni, a fost invitat să țină un discurs în Parlamentul României, ocazie cu care a fost scos drapelul Uniunii Europene din Sala de plen, într-un gest fără precedent. Apoi, în septembrie 2014, Victor Ponta a efectuat, la rândul lui, o vizită oficială de 5 zile în China. Promitea atunci, cu aplombul populist și propagandistic specific PSD, că China va investi 8,5 miliarde de euro în România ca urmare a vizitei prim-ministrului Li Keqiang la București. Acum aflăm că gigantul chinez de comerț electronic, Alibaba.com, cu tranzacții raportate de 463 de miliarde de dolari în anul 2015, pregătește să construiască un centru de logistică menit să servească piața europeană în… Bulgaria! PSD-iștii sunt buni doar când vine vorba de dat din gură, promisiuni și mers în vizite oficiale pe banii statului, când trebuiau să negocieze o bună oportunitate de investiții pentru țara noastră le-a suflat afacerea de sub nas Guvernul Bulgarei. Rușinos!", a scris Siegfried Mureşan pe Facebook