Evenimentul ZileiPoliticaJocul Rusiei contra aderării la UE a Republicii Moldova

Jocul Rusiei contra aderării la UE a Republicii Moldova

Jocul Rusiei contra aderării la UE a Republicii Moldova
Eurodeputatul Siegried Mureșan consideră că pe măsură ce regimul de la Chișinău face progrese pentru a fi acceptat în familia europeană, cu atât mai mult Federația Rusă își intensifică intențiile de a destabiliza Republica Moldova. Prin urmare, demnitarii europeni au solicitat Comisiei Europene accelerarea negocierilor de aderare pentru regimul de la Chișinău.

Demnitarii din Republica Moldova și Parlamentul European, spune Siegfried Mureșan, au adoptat o declarație în care și-au dat acordul pentru începerea negocierilor de aderare a Republicii Moldova în cadrul Uniunii Europene.

Siegfried Mureșan: susținem începerea negocierilor de aderare a Uniunii Europene

Siegfried Mureșan a menționat că parlamentarii europeni au cerut „adoptarea fără întârziere a cadrului de negociere de Executivul European și Consiliul Uniunii Europene astfel încât prima conferință interguvernamentală de negociere UE-Republica Moldova să aibă loc cât mai repede”.

Ne puteți urmări și pe Google News

Consiliul European, în baza evaluării și a avizului Comisiei Europene ar urma să se pronunțe definitiv în privința negocierilor de aderare.  Pe lângă începerea de îndată a negocierilor de aderare, eurodeputații au solicitat majorarea fondurilor acordate Republicii Moldova în anii următori, odată cu revizuirea Bugetului Multianual al Uniunii Europene 2024-2027.

„Trebuie să creștem sprijinul european”

Totodată, Siegfried Mureșan a punctat faptul că Republica Moldova are nevoie de un buget mai mare pentru a-și atinge obiectivele asumate în programul de aderare. Pe cale de consecință membrii Parlamentului European, în declarația adoptată, au solicitat și creșterea fondurilor europene acordate Chișinăului în intervalul 2024-2027.

„Pentru începerea negocierilor și pregătirea Republicii Moldova de aderare, trebuie să creștem sprijinul european, financiar și tehnic, pe care îl punem la dispoziția autorităților și cetățenilor Republicii Moldova. De aceea, în declarația adoptată, solicităm creșterea fondurilor europene alocate Republicii Moldova în următorii ani, inclusiv odată cu revizuirea Bugetului Multianual al Uniunii Europene 2024 – 2027.

În același timp, pentru a crește sprijinul tehnic pe care îl oferim, solicităm crearea unei unități speciale pentru Republica Moldova în cadrul Direcției pentru Vecinătate și Extindere a Comisiei Europene”, a transmis pe Facebook, Siegfried Mureșan.

Siegfried Mureșan: „Trebuie să combatem manipularea și dezinformarea Moscovei”

Totodată, Mureșan a consideră că pe măsură ce regimul de la Chișinău face progrese pentru a fi acceptat în familia europeană, cu atât mai mult Federația Rusă își intensifică intențiile de a destabiliza Republica Moldova.

„De aceea, este necesar ca, în următoarea perioadă, să fim alături de Republica Moldova în asigurarea stabilității din țară și combaterea manipulării și dezinformării venite dinspre Federația Rusă„, a mai spus Mureșan.


Accesează: