Evenimentul Zilei > International > SIDA este RASISTĂ și HOMOFOBĂ. La fel și Hepatita A!
SIDA este RASISTĂ și HOMOFOBĂ. La fel și Hepatita A!

SIDA este RASISTĂ și HOMOFOBĂ. La fel și Hepatita A!

Pe 23 iunie, jurnalul francez Libération atrăgea atenția asupra nivelului îngrijorător al bolnavilor de SIDA la Paris, vorbind chiar despre o „epidemie”.

„La Paris, situația este îngrijorătoare, ca să nu spunem proastă: epidemia (de SIDA – n.r.) este de cinci ori mai mare decât media la nivelul Franței (…) Cazurile parizienilor (bolnavi – n.r.) reprezintă o cincime din cifra totală a Franței, deși parizienii reprezintă doar 3% din populația țării. Se înregistrează peste o mie de noi contaminări pe an. Și la Paris epidemia mai are o importantă particularitate, fiind puternic concentrată – aproape 90% – la două categorii: bărbații care au raporturi sexuale cu bărbați (52%) și la imigranți.

Pe 26 iunie, foarte seriosul Quotidien du Pharmacien constată că și Hepatita A homofobă:

„De la începutul lui 2017, o epidemie de Hepatită A a lovit bărbații homosexuali și bisexuali din Franța și din Europa. De la 1 ianuarie 2017 până la 31 mai 2017, au fost înregistrate 771 de cazuri acute de Hepatită A (care este o boală ce trebuie declarată obligatoriu). ‘În aceste cinci luni a fost depășit numărul total de cazuri declarate în 2016, când au fostr înregistrate 693 de cazuri’, afirmă Agenția de Sănătate Publică din Franța, într-un raport.”

„Și numărul cazurilor este în creștere constantă de la începutul anului: 65 în ianuarie, 87 în februarie, 155 în martie, 185 în aprilie și 279 în mai.”

„Această epidemie, care lovește și alte țări europene, îi afectează în majoritate pe bărbați care reprezintă 80% din cazurile declarate.

Primele cercetări ale acestor categorii demonstrează că cei mai afectați sunt bărbații care au relații cu bărbați. Acest lucru a determinat Agenția de Sănătate Publică din Franța să intensifice mesajele de prevenție adresate homosexualilor.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: