„La Paris, situația este îngrijorătoare, ca să nu spunem proastă: epidemia (de SIDA – n.r.) este de cinci ori mai mare decât media la nivelul Franței (…) Cazurile parizienilor (bolnavi – n.r.) reprezintă o cincime din cifra totală a Franței, deși parizienii reprezintă doar 3% din populația țării. Se înregistrează peste o mie de noi contaminări pe an. Și la Paris epidemia mai are o importantă particularitate, fiind puternic concentrată – aproape 90% – la două categorii: bărbații care au raporturi sexuale cu bărbați (52%) și la imigranți.

Pe 26 iunie, foarte seriosul Quotidien du Pharmacien constată că și Hepatita A homofobă:

„De la începutul lui 2017, o epidemie de Hepatită A a lovit bărbații homosexuali și bisexuali din Franța și din Europa. De la 1 ianuarie 2017 până la 31 mai 2017, au fost înregistrate 771 de cazuri acute de Hepatită A (care este o boală ce trebuie declarată obligatoriu). ‘În aceste cinci luni a fost depășit numărul total de cazuri declarate în 2016, când au fostr înregistrate 693 de cazuri’, afirmă Agenția de Sănătate Publică din Franța, într-un raport.”

„Și numărul cazurilor este în creștere constantă de la începutul anului: 65 în ianuarie, 87 în februarie, 155 în martie, 185 în aprilie și 279 în mai.”

„Această epidemie, care lovește și alte țări europene, îi afectează în majoritate pe bărbați care reprezintă 80% din cazurile declarate.

Primele cercetări ale acestor categorii demonstrează că cei mai afectați sunt bărbații care au relații cu bărbați. Acest lucru a determinat Agenția de Sănătate Publică din Franța să intensifice mesajele de prevenție adresate homosexualilor.