Evenimentul Zilei > Actualitate > Sibiu. Un alt deces din cauza gripei
Sibiu. Un alt deces din cauza gripei

Sibiu. Un alt deces din cauza gripei

O femeie de 61 de ani a decedat luni, în secţia ATI a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) din Sibiu, fiind cel de al doilea pacient decedat din cauza gripei, în acest an, conform unui comunicat remis cotidianului Evenimentul zilei.

"În data de 21 februarie, o femeie de 61 de ani a fost adusă de la domiciliu cu Serviciul de Ambulanţă Sibiu la Unitatea de Primiri Urgenţe, în stare gravă, cu insuficienţă respiratorie acută. A fost diagnosticată cu bronhopneumonie, hitertensiune arterială şi obezitate de gradul II. Femeia a fost internată în cadrul Secţiei Clinice ATI pentru tratament de specialitate şi a fost necesară ventilarea mecanică. Datorită stării grave a femeii, au fost recoltate probe biologice şi trimise la Institutul Cantacuzino, care a confirmat infecţia cu virusul gripei AH1 pandemic. Femeia suferea de asemenea de diabet. În cadrul secţiei ATI I s-a administrat medicaţie antivirală iar personalul medical de specialitate din cadrul SCJU Sibiu a depus toate eforturile pentru salvarea vieţii pacientei, dar din nefericire femeia a decedat în data de 2 martie, în urma unui stop cardio-respirator", se arată în comunicatul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu.

În aceeași secție a spitalului, luna trecută a murit un pacient în vârstă de 20 de ani, din cauza gripei cauzate de virusul AH3. "În data de 20.02.2015 a decedat la SCJU Sibiu un pacient în vârstă de 20 de ani, din Avrig, cu diagnosticul sindrom de detresă respiratorie acută. Suspiciune de gripă. Rezultatul probei anatomopatologice recoltate şi trimise la Institutul Cantacuzino (…) au confirmat prezenţa virusului gripal AH3", se arată în comunicatul DSP transmis redacției noastre.