Evenimentul Zilei > Actualitate > Și-a OMORÂT BEBELUȘUL cu leacuri băbești. Replica mamei este ȘOCANTĂ
Și-a OMORÂT BEBELUȘUL cu leacuri băbești. Replica mamei este ȘOCANTĂ

Și-a OMORÂT BEBELUȘUL cu leacuri băbești. Replica mamei este ȘOCANTĂ

Un bebeluș tratat cu leacuri băbești împotriva răcelii a murit în condiții suspecte. Fără să consulte vreun medic, mama a vrut să-și trateze pruncul răcit cobză cu sare fierbinte pusă pe piept.

Bebelușul tratat cu leacuri băbești a murit la doar o săptămână după botez.

Tragedia s-a petrecut în localitatea Dracşani, comuna Sulița, din județul Botoșani. Mama a sunat miercuri dimineaţă la 112 și a povestit speriată că bebelușul ei nu mai respiră. La fața locului a ajuns de urgență un echipaj de la Serviciul Județean de Ambulanță, însă copilașul era deja în stop cardio-respirator. Mai mult, copilul avea arsuri pe piept, după ce mama a încercat să trateze răceala cu sare fierbinte.

„Am găsit un copil de patru luni, în stop cardio-respirator, la care s-au inițiat manevrele de resuscitare timp de 45 de minute, după care a fost declarat decesul. Acesta prezenta o arsură veche de două-trei zile în regiunea anterioară a toracelui, o arsură de gradul doi-trei”, a declarat medicul Eduard Gurău, din cadrul Serviciul Județean de Ambulanță Botoșani, citat de libertatea.ro

Mama micuțului avea acces la internet și putea să meargă la doctor, dar ea a ales să se ducă la țară și să-l trateze cu leacuri băbești.

„Copilul nu tuşea, dar avea aşa, un horcăit. I-am dat un medicament şi am zis că trece. Acum două seri i-am făcut o compresă cu sare caldă şi i-am pus la piept. Am citit pe internet că aşa se face. Din câte am înțeles nu a murit de la răceală, ci de la asta la piept, i-a afectat inimioara. Dacă ştiam, îl duceam imediat la medic, dar am crezut că îi trece”, a spus înlăcrimată Andreea Mihaela Hoştină, mama copilului.

Bebelușul fusese botezat sâmbătă, la biserica din Dracşani. Atunci, preotul din sat a observat că pruncul era răcit și i-a recomandat mamei să meargă la medic.

Medicul de familie al bebelușului, care s-a stins, susține că, doar la insistențele sale, tânăra a acceptat să facă prima vaccinare a copilului, însă de atunci nu a mai venit la cabinet.
 

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: