Deși directorul Spitalului Municipal din Râmnicu Sărat a demisionat luni din funcție, acesta a revenit marți asupra deciziei, printr-un comunicat remis presei în care acesta își explică poziția actuală.

Adrian Danielescu a declarat că „nu este un moment bun ca instituţia să rămână fără conducere”, unitatea medicală fiind spital suport COVID.

Motivul invocat de acesta, care s-ar fi aflat în spatele deciziei de a demisiona, este chiar vizita ministrul Sănătății Nelu Tătaru, despre care acesta nu a fost anunțat și drept urmare nu a putu ajunge la Spitalul din Râmnicu Vâlcea în timp util pentru „a-l prinde” pe ministru.

Nelu Tătaru a fost întâmpinat doar de primar și de managerul medical.

„Vizita ministrului Sănătăţii şi ceea ce a urmat după m-au făcut să iau decizia de a-mi depune cererea de demisie. Nu este normal ca într-o perioadă grea ca aceasta pe care o străbatem, perioada în care alături de personalul medical, şi nu numai, am încercat să obţinem maximul de rezultate posibil, cu un minim de resurse, managerul spitalului să nu fie chemat ca să poată să expună problemele cu care se confruntă unitatea, şi implicit angajaţii şi pacienţii, la vizita ministrului de resort.

Neimplicarea mea la discuţii am considerat-o ca fiind o lipsă de apreciere asupra activităţii proprii de manager. Acest lucru m-a făcut să-mi depun demisia”, a explicat Danielescu.

„Ascultând argumentele celor care cu adevărat au muncit în acest spital şi care depun toate eforturile şi în prezent, mai ales în această perioadă grea, să-şi facă datoria, mi-am dat seama că nu este un moment bun ca instituţia să rămână fără conducere.

Acum, consider că trebuie să trecem împreună peste aceste greutăţi, atât eu ca manager, cât şi cadrele medicale, pentru a acorda tot sprijinul pacienţilor. Drept pentru care m-am decis să revin asupra deciziei de demisie”, a mai spus managerul general, scrie RomaniaTV.