Evenimentul Zilei > International > Şi-a construit propriul său modem pentru internet. Acum are acces nelimitat la internet şi o viteză mult mai mare
Şi-a construit propriul său modem pentru internet. Acum are acces nelimitat la internet şi o viteză mult mai mare

Şi-a construit propriul său modem pentru internet. Acum are acces nelimitat la internet şi o viteză mult mai mare

Un fermier de 60 de ani s-a confruntat mult timp cu semnalul slab al internetului. Ulterior a observat că telefonul mobil 4 G îi oferă o viteză mai mare a internetului, aşa că a construit un aparat dintr-un adaptator 4 G şi un stâlp de lemn, prin care se bucură de internetul de pe telefon în casa sa.

Richard Guy, un fermier de 60 de ani, sătul de semnalul slab al internetului prin cablu din ferma sa, a hotărât să găsească o alternativă. Acesta a observat că internetul de pe telefonul său, conectat la o sursă wireless, are o viteză mai mare decât conexiunea prin cablu. Tot ceea ce mai avea nevoie era o modalitatea de a transfera internetul 4G în casa sa. 

Aşadar, bătrânul a construit un aparat compus dintr-ul stâlp pe care a instalat un adaptor 4G în interiorul unei cutii.
Acesta a fost conectat  în casa sa cu ajutorul unor cabluri şi a unor reţele wireless. Acum se bucură de acces nelimitat la internet şi de o super viteză. 

"Este o problemă generală a oamenilor din mediul rural. M-am hotărât să rezolv problema pe cont propriu. Înainte aveam viteză de 1 Mbps (megabites pe secundă). Acum am 69 Mbps. Deci totul merge perfect. Casele din jur au un internet cu o viteză de aproximativ 25 Mbps “, a spus bătrânul.

Cei care se ocupau cu furnizarea internetului prin wireless au fost uimiţi şi nu credeau că e posibil să facă el aşa ceva. Însă fermierul a ştiut exact cum trebuie să procedeze, întrucât a lucrat în IT în anii '80. 

A găsit locul în care era cel mai puternic semnal 4 G şi a pus un adaptor într-o cutie impermebilă, amplasată pe un stâlp. Adaptorul, care este alimentat de o baterie de 12V completat prin două panouri solare mici, convertește semnalul de internet într-o formă care îi permite să fie transmis prin cabluri de fibră optică relativ ieftine, în casa lui.

Astfel, energia este depozitată într-o baterie, ajutată de 2 panouri solare. Acestea sunt aşezate în partea de sus a stâlpului din lemn, iar sub ele se află adaptorul de 4 G. Internetul este transmis prin intermediul unor cabluri. 

Bătrânul şi soţia sa chiar au pornit o campanie prin care britanicii din mediul rural sunt ajutaţi să se bucure de internet de mare viteză la ei în casă.

 

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: