Evenimentul Zilei > Social > Avertismentul medicilor pentru cei care pleacă la munte sau la mare
Avertismentul medicilor pentru cei care pleacă la munte sau la mare

Avertismentul medicilor pentru cei care pleacă la munte sau la mare

România a înregistrat un nou record în ceea ce privește numărul de infectări cu coronavirus, însă acest lucru nu i-a stopat pe români să plece în vacanță.

În contextul numărului tot mai mare de infectări cu coronavirus, medicii ne recomandă să ținem cont de regulile de igienă și în vacanță. Trebuie evitate cazările în locurile neautorizate sau în hoteluri și pensiuni unde vedeți că regulile de prevenire a unor eventuale îmbolnăviri cu noul coronavirus nu sunt respectate!

Alegeţi întotdeauna hotelurile și pensiunile autorizate și evitați-le pe cele unde observați că există probleme privind curățenia în spațiile unde este servită masa sau în încăperile unde urmează să fiți cazați! Este îndemnul medicilor epidemiologi pentru persoanele care pleacă, în această perioadă, în vacanță la mare sau la munte.

Mai mult, evitaţi zonele aglomerate și refuzați locurile unde vedeți că nu sunt respectate normele oficiale privind evitarea îmbolnăvirii cu noul coronavirus! Un alt aspect deosebit de important este purtarea măştii sanitare, atât de către personalul din aceste unități hoteliere, dar și de către cei care se află cazați în aceste locuri, potrivit RRA.

De asemenea, este bine să nu plecăm în concediu dacă avem unele simptome de boală.

„Este bine să nu plecăm în concediu dacă avem semne de boală, orice simptomatologie respiratorie şi febră. Este mai bine să stăm izolaţi acasă şi în niciun caz să ieşim în comunitate.

Este preferabil să accesăm acele locuri de cazare în care nu este un număr foarte mare (n.r. – de persoane). În niciun caz acele hoteluri care pun la dispoziţie programe de tip all inclusive, pentru că riscul de aglomerare va fi unul foarte mare. Cred că trebuie să mergem pe profil de tip casă, unde eventual să mergi cu familia, de închiriat un apartament şi mai puţin probabil zone hoteliere cu un număr foarte mare de turişti. Riscul nu poate fi redus la zero niciodată.

Vizavi de ce trebuie să facă turiştii în această perioadă – trebuie să se respecte aceleaşi măsuri care au fost transmise şi recomandate până la acest moment, începând de la cele de igienă personală, de purtarea măştii atunci când mergem în spaţii închise sau cu mijlocul de transport în comun.

Cred că este recomandat din ce în ce mai mult să ne deplasăm cu maşina personală mai mult decât cu mijloacele de transport în comun, cu tren sau avion în această perioadă”, declara medicul Valeriu Gheorghiţă, de la Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central „Carol Davil” din București, în luna aprilie.

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: