Evenimentul Zilei > Actualitate > Serviciul PAȘAPOARTE Constanța, în fața valului de SOLICITANȚI
Serviciul PAȘAPOARTE Constanța, în fața valului de SOLICITANȚI

Serviciul PAȘAPOARTE Constanța, în fața valului de SOLICITANȚI

Aproape 400 de cereri pentru obținerea sau preschimbarea pașapoartelor sunt depuse, zilnic, la Serviciul Public Comunitar pentru Eliberarea și Evidența Pașapoartelor Constanța, salariații așteptându-se, în următoarea perioadă, la o creștere însemnată a solicitărilor.

Sute de persoane trec, aglomerează în aceste zile ghișeele Serviciului Pașapoarte pentru depunerea actelor în vederea obținerii sau preschimbării documentului de care au nevoie pentru a călători în străinătate. Angajații reușesc să facă față numărului mare de solicitări dar munca lor ar putea fi mult ușurată dacă oamenii și-ar face programări online. Atunci, nu ar mai sta la coadă, pentru ridicarea pașaportului fiind programați la ore fixe. Aglomerația se datorează, în mare parte începerii vacanței de vară, atât pentru românii din străinătate care se întorc în țară pentru a-și reînnoi documentele  cât și terminării anului școlar.

“Odată cu începerea vacanței este o perioadă destul de fierbinte. Există un interval orar, cam până la ora 12,00, când este mai aglomerat pentru că mai toată lumea care locuiește prin județul Constanța vine în prima parte a zilei ca să  depună cererile”, a declarat, pentru EVZ, Adrian Manea, directorul Serviciului Pașapoarte Constanța. El recomandă solicitanților să se programeze online. Așa, pot chemați la o oră stabilită, fără a mai sta la rând. Pentru cei care nu pot face programnări online, sau au o urgență, există două ghișee de primiri cereri. “Serviciul Pașapoarte Constanța are un  ritm destul de bun, primim până la 350-400 de cereri în această perioadă. Suntem pregătiți să facem față. Valul cel mare abia de acum urmează. Varianta cea mai simplă și cea mai civilizată este programarea online”, a încheiat Adrian Manea.

 

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: