Un procuror demascat ca fiind colaborator al SRI (!) urmează a fi infiltrat în DNA, după ce pentru o scurtă perioadă de timp a poposit și pe la Parchetul Curții de Apel Alba. Lumea justiției devoalează planul pus la cale de „Brigada Nufărul”, cum mai este numită Secția pentru procurori a CSM.

Procurorul Cornel David Deca, „partener al SRI, demascat pentru abuzurile comise, sufocat de achitări și cu dosar la SIIJ”, scrie luju.ro, face acum cale întoarcă la Direcția Națională Anticorupție. Vorbim despre unul dintre cei mai controversați procurori din țară, ex-șef al DNA Brașov, iar joi, 17 octombrie, pe ordinea de zi a Secției pentru procurori a CSM este programată susținerea interviului de către candidații înscriși la concursul pentru numirea în funcție de execuție în cadrul Directiei Naționale Anticorupție”.

Deca – dosarul și achitarea

Palmaresul procurorului Cornel Deca este „impresionant”, conform sursei citate. Abuzurile sale l-au adus în faza de a fi anchetat de SIIJ, celebra secție pe care mulți o vor acum anihilată. Astfel, cariera lui Deca cuprinde un dosar „fabricat” liderului ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, și desființat de ÎCCJ! Tot achitare s-a dat și într-un alt mega-dosar instrumentat de Deca, cel făcut fostului șef de cabinet al lui Tăriceanu, Dorin Marian.

Cazul „Ferma Băneasa” este și el de notorietate – 18 persoane acuzate de procurorul Deca au primit achitare la Curtea de Apel Brașov! Printre acestea, jurnalistul Dan Andronic, oamenii de afaceri Tall Sillberstein și Benyamin Steinmetz sau avocatul Robert Roșu. După cum se poate vedea, lista „victimelor” procurorului Cornel Deca este destul de lungă.

Se spune că, întotdeauna, criminalul se întoarce la locul faptei. Și în cazul de față vedem „călăul” dând târcoale DNA-ului și adulmecând prada – Justiția!