Evenimentul Zilei > International > Serviciile de informații ale Marii Britanii au descoperit câți comandanți ruși au fost demiși de la începutul războiului
Serviciile de informații ale Marii Britanii au descoperit câți comandanți ruși au fost demiși de la începutul războiului

Serviciile de informații ale Marii Britanii au descoperit câți comandanți ruși au fost demiși de la începutul războiului

Pravda europeană a raportat că cea mai recentă actualizare de la British Defense Intelligence indică faptul că cel puțin șase comandanți ruși au fost demiși de la începutul invaziei Rusiei în Ucraina. Alți 10 generali ruși au fost uciși.

„Performanța slabă a forțelor armate ale Rusiei în timpul invaziei Ucrainei a fost costisitoare pentru conducerea militară a Rusiei, ceea ce a dus, foarte probabil, la demiterea a cel puțin șase comandanți ruși de la începutul ostilităților în februarie 2022”, se arată în actualizarea British Intelligence. În special, comandanții districtelor militare de est și de vest ale Rusiei și-au pierdut comenzile.

Demiterea generalilor

General-colonelul Aleksandr Chayko a fost demis din funcția de comandant al Districtului Militar de Est în mai 2022. General-colonelul Aleksandr Zhuravlev, care a comandat Districtul Militar de Vest din 2018, a lipsit de la Ziua Marinei Ruse din Sankt Petersburg pe 31 iulie 2022 și a fost înlocuit de generalul-locotenent Vladimir Kochetkov.

Generalul Aleksandr Vladimirovici Dvornikov a fost ulterior înlăturat după ce a primit comanda generală a operațiunii din Ucraina, iar generalul Serghei Surovikin a preluat comanda Grupării de Forțe de Sud de la generalul Ghenadi Valerievici Zhidko.

O nouă fază a războiului

„Aceste demiteri sunt agravate de cel puțin 10 generali ruși uciși pe câmpul de luptă din Ucraina. Efectul cumulat asupra coerenței comenzii contribuie probabil la dificultățile tactice și operaționale ale Rusiei”.

SUA au raportat despre pierderile Rusiei în războiul cu Ucraina, afirmând că Rusia își pierde sute de trupe în fiecare zi. Pe 6 august, serviciile de informații britanice au raportat că războiul Rusiei împotriva Ucrainei este pe cale să intre într-o nouă fază, deoarece forțele ruse se adună în sudul Ucrainei, potrivit Yahoo News.