Evenimentul Zilei > Social > Servicii dentare decontate de Casa de Asigurări
Servicii dentare decontate de Casa de Asigurări

Servicii dentare decontate de Casa de Asigurări

Începând din aprilie, 2018, persoanele asigurate, dar și cele neasigurate beneficiază de anumite servicii dentare decontate de Casa de Asigurări. Guvernul a decis să continue și în acest an acordarea de facilități.

Adulții beneficiază de o consultație gratuită pe an, iar copiii de două. În cazul copiilor se acoperă integral tarifele, la adulți se pot acoperi total costurile sau 60 la sută din ele.

În cazul beneficiarilor unor legi speciale decontul este integral. Pentru decontarea integrală sau de 60% din tarif sunt prevăzute următoarele tratamente: tratamentul cariei simple, obturaţia dintelui după tratamentul afecţiunilor pulpare sau al gangrenei, pansamentele calmante, extracția dinților cu anestezie, diverse proteze, aparate și dispozitive utilizate în tratamentul malformațiilor congenitale, reparații și reconstrucții.

În cazul persoanelor neasigurate, acestea beneficiază de mai puține servicii: pansamente calmante/drenaj endodontic, tratamentul afecțiunilor parodonțiului cu anestezie, chiuretaj alveolar şi tratamentul hemoragiei, reducerea luxaţiei articulaţiei temporomandibulare, reparația și rebazarea protezelor și reparațiile aparatelor ortodontice.