Editura Evenimentul si Capital

Servicii DDD în toată țara. Susținem sănătatea și igiena publică (P)

Autor: | | 1 Comentarii | 215 Vizualizari

Efectuarea periodică a serviciilor de DDD (dezinsectie, deratizare și dezinfecție) este o operațiune indispensabilă pentru menținerea igienei, pentru asigurarea unor condiții de viață sănătoase și pentru prevenirea apariției și răspândirii bolilor.

Orașele mari, aglomerate și industrializate care produc cantități impresionante de deșeuri, clima schimbătoare, neglijența oamenilor, depozitarea necorespunzătoare a gunoaielor creează în permanență condiții prielnice apariției și dezvoltării dăunătorilor. Lipsa de prevedere în cazul răspândirii unor boli și neglijența, cum s-a întâmplat și în cazul pestei porcine, pot produce pagube materiale și dezastre economice inimaginabile.

Cu toții suntem deranjați de lipsa de operativitate în a realiza periodic dezinsecția locurilor publice și a spațiilor verzi, fiind adesea invadați de țânțari, purici, căpușe, lăcuste, gândaci, ploșnițe, viespi. Nici cu deratizarea nu stăm mai bine. Depozitarea necorespunzătoare a gunoaielor, proasta gestionare a colectării lor, lipsa de simț civic sunt factori care conduc la proliferarea zonelor de răspândire a rozătoarelor. Cât despre dezinfecție în spații publice nici că poate fi vorba. Spălarea și dezinfectarea locurilor și spațiilor publice din România este ceva de domeniul SF-ului.

De aceea, ori de câte ori descoperim astfel de focare, este de datoria noastră să acționăm imediat și eficient. Niciun preț nu este prea mare pentru menținerea igienei și sănătății noastre. Apelarea la o firmă specializată, care poate veni cu experiența acumulată, cu soluții testate, a căror eficiență este dovedită ne poate scăpa de multe bătăi de cap. În final costul apelării la improvizații și sfaturi neavizate poate fi mai mare decât cel al apelării de la început la o echipă profesionistă.

Ce reprezintă de fapt aceste servicii DDD?

Aceste servicii, reprezentând abrevierea cuvintelor dezinsecție, deratizare și dezinfecție reprezintă distrugerea prin metode fizice și chimice a insectelor, precum țânțari, muște, căpușe, ploșnițe, omizi, distrugerea rozătoarelor, precum șoareci și șobolani, prevenirea răspândirii și proliferării lor și igienizarea, sterilizarea anumitor locuri, spații și suprafețe.

Când, cum și unde trebuie efectuate aceste operații de DDD?

Dezinsecția împotriva insectelor târâtoare, precum gândaci, ploșnițe, purici trebuie efectuată pe tot parcursul anului, cea împotriva insectelor zburătoare este recomandat să se facă din martie până în luna noiembrie, în funcție de temperaturile de afară și se realizează prin pulverizare unor substanțe insecticide.

Deratizarea poate fi făcută pe tot parcursul anului în mediul urban, unde sursele de hrana sunt variate și permanente și, cu predilecție primăvara și toamna, în zonele cu culturi agricole, când sursele de hrană și temperaturile sunt mai scăzute, făcând aceste rozătoare mai vulnerabile. Acești dăunători sunt eliminați fie prin folosirea unor mijloace chimice, precum otrava ecologică sau stațiile de intoxicare, fie prin capcane autoadezive și instalații cu ultrasunete.

Dezinfecția trebuie efectuată periodic și repetat, pe tot parcursul întregului an. Riscul contaminări cu sau contactării unei bacterii sau unui virus este permanent. Produsele folosite în acest scop prezintă un spectru larg de acțiune, neutralizând rapid principalii agenți patogeni, având acțiune bactericidă, virucidă, fungicidă și sporicidă.

Carmen Dan RENUNTA la functie! Cutremur in PSD! Ce a decis protejata lui Dragnea

Pagina 1 din 2


Tag-uri: servicii, DDDStirile zilei

Alte articole din categoria: Informatii utile

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI