Evenimentul Zilei > Actualitate > Serie de cutremure în România. Care a fost cel mai puternic
Serie de cutremure în România. Care a fost cel mai puternic

Serie de cutremure în România. Care a fost cel mai puternic

Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP) anunță că, în ziua de 16 august 2020, la ora 06:52:27 (ora locală a României), s-a produs în zona seismică Vrancea, în județul Buzău, un cutremur cu magnitudinea de 3.5 grade Richter.

 

Seismul s-a produs la adâncimea de 138 de kilometri.

Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor orașe: 78 kilometri E de Brașov, 94 kilometri N de Ploiești, 144 kilometri N de București, 1oo kilometri S de Bacău, 117 kilometri V de Brăila, 115 kilometri V de Galați, 165 kilometri NE de Pitești, 191 kilometri E de Sibiu, 209 kilometri N de Ruse, 181 kilometri SV de Iasi.

Este cel de-al treilea cutremur produs în ultimele 24 de ore, cel mai puternic fiind cel de sâmbătă dimineața care a avut o intensitate de 3,9 grade.

Printre cele mai semnificative cutremure ce au avut loc în țară în ultima vreme se numără cel din seara zilei de 25 iunie, din Banat – județul Mehedinți. Mișcarea telurică – încadrată în categoria medie – a avut 4,6 grade pe Richter și a fost una de suprafață, înregistrându-se la doar 16 kilometri adâncime.

Cel mai puternic seism care s-a produs în țară în acest an a avut loc în 31 ianuarie, în județul Vrancea, la adâncimea de 121 de kilometri. A avut magnitudine 5.2 și a fost simțit și în Capitală.

Specialiștii au liniștit totuși populația, vorbind despre o activitate seismică ce se încadrează în parametri normali, față de care nu ar trebui să ne facem griji.

Trebuie spus că multe țări din Europa au avut parte de seisme puternice, în ultimii ani,  ce s-au soldat cu zeci de morți și sute de răniți.

 

 

 

 

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: