Evenimentul Zilei > International > „Seratele” fostului eurodeputat Jozsef Szajer. Reacția lui Viktor Orban
„Seratele” fostului eurodeputat Jozsef Szajer. Reacția lui Viktor Orban

„Seratele” fostului eurodeputat Jozsef Szajer. Reacția lui Viktor Orban

Nu este pentru prima dată când liderii politici sunt prinși în contradicție între cuvintele lor și moravurile lor. Însă orgiile gay din Bruxelles la care a participat Szajer, deputat maghiar anti-LGBT, reprezintă un șut în plex pentru premierul de la Budapesta și pentru formațiunea politică Fidesz.

Viktor Orban a trebuit să ia cuvântul după ce serile gay ale lui Jozsef Szajer au stârnit un scandal care este departe de a fi stins.

Premierul Ungariei a judecat „inacceptabil” comportamentul europarlamentarului maghiar, un apropiat al lui de altfel, surprins într-o seară libertină la Bruxelles.

„Ceea ce a făcut colegul nostru Jozsef Szajer nu corespunde valorilor comunității noastre politice”, a spus Orban. Nu vom uita și infirma ce treizeci de ani de muncă ai săi, dar acțiunea sa nu este acceptabilă și nu poate fi apărată. După ce s-a întâmplat, el a luat singura decizie corectă demisionând din Parlamentul European, cu scuze, și renunțând la Fidesz. Am luat act de decizia sa”, a declarat Viktor Orban, scrie Le Point.

Jena a fost mare în interiorul puterii maghiare, descoperindu-se relatarea nopții nebunești a lui Jozsef Szajer, vineri, 27 noiembrie. Deputatul participa la ceea ce s-a spus că ar fi o orgie homosexuală în centrul din Bruxelles, când poliția, alertată de vecini, a intervenit pentru a impune restricțiile pe fondul pandemiei.

Jozsef Szajer a încercat apoi să scape dar a fost prins de poliție și dus la domiciliul său. A încercat fără succes să invoce imunitatea diplomatică. În rucsacul său, polițiștii spun că au descoperit droguri, lucru pe care el îl neagă.

Alți doi diplomați participau la ceea ce a fost descris ca o orgie care a implicat aproximativ 20 de persoane, inclusiv o femeie.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE