Viktor Orban a trebuit să ia cuvântul după ce serile gay ale lui Jozsef Szajer au stârnit un scandal care este departe de a fi stins.

Premierul Ungariei a judecat „inacceptabil” comportamentul europarlamentarului maghiar, un apropiat al lui de altfel, surprins într-o seară libertină la Bruxelles.

„Ceea ce a făcut colegul nostru Jozsef Szajer nu corespunde valorilor comunității noastre politice”, a spus Orban. Nu vom uita și infirma ce treizeci de ani de muncă ai săi, dar acțiunea sa nu este acceptabilă și nu poate fi apărată. După ce s-a întâmplat, el a luat singura decizie corectă demisionând din Parlamentul European, cu scuze, și renunțând la Fidesz. Am luat act de decizia sa”, a declarat Viktor Orban, scrie Le Point.

Jena a fost mare în interiorul puterii maghiare, descoperindu-se relatarea nopții nebunești a lui Jozsef Szajer, vineri, 27 noiembrie. Deputatul participa la ceea ce s-a spus că ar fi o orgie homosexuală în centrul din Bruxelles, când poliția, alertată de vecini, a intervenit pentru a impune restricțiile pe fondul pandemiei.

Jozsef Szajer a încercat apoi să scape dar a fost prins de poliție și dus la domiciliul său. A încercat fără succes să invoce imunitatea diplomatică. În rucsacul său, polițiștii spun că au descoperit droguri, lucru pe care el îl neagă.

Alți doi diplomați participau la ceea ce a fost descris ca o orgie care a implicat aproximativ 20 de persoane, inclusiv o femeie.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE