Evenimentul Zilei > Politica > SENATUL RUȘINII NAȚIONALE. După senatoarea care s-a plâns că nu are bani de COAFOR, un senator cere salariu de 3.500 de euro pentru CĂMĂȘI
SENATUL RUȘINII NAȚIONALE. După senatoarea care s-a plâns că nu are bani de COAFOR, un senator cere salariu de 3.500 de euro pentru CĂMĂȘI

SENATUL RUȘINII NAȚIONALE. După senatoarea care s-a plâns că nu are bani de COAFOR, un senator cere salariu de 3.500 de euro pentru CĂMĂȘI

Nu doar doamnele din Parlament sunt nemulțumite de indemnizațiile pe care le primesc, ci și domnii. După ce senatorea PNL, Steliana Miron, a devenit celebră după ce s-a plâns că banii primiți pe lună nu-i ajung nici pentru coafor, un coleg de-al ei spune că ar avea nevoie de un salariu mai mare, nu de alta dar trebuie să-și schimbe cămășile zilnic.

Mai mult, senatorul a susținut că indemnizaţia mică duce şi la neîncrederea în instituţia Parlamentului pentru că un ales nu se poate prezenta în haine ponosite în faţa partenerilor.

„Chiar dacă pe mulţi i-aş deranja, o mie de euro, eu, personal, ştiu că trebuie să vin în costume şi să-mi schimb în fiecare zi şi cămăşile, şi absolut tot, pentru că am întâlniri cu delegaţii din străinătate, am întâlniri la cel mai înalt nivel cu tot felul de persoane importante. Poporul român, cetăţenii mei, ar trebui să conştientizeze că eu nu mă pot duce în haine de şantier sau în trening. Ar trebui să înţeleagă că aici este vorba de o presiune enormă din partea multor grupuri de interese, chiar din partea acelor oameni corupţi care sunt în instituţii sau în afara lor, care încearcă permanent să facă presiuni pentru a influenţa anumite legi. Dacă eu nu am un venit care să asigure un trai decent pentru familia mea, dacă nu am asigurată o garanţie că dacă sunt corect, eu sunt protejat de instituţiile statului, vă daţi seama că este o problemă de eficienţă, de credibilitate a instituţiilor statului”, a declarat senatorul UNPR Ionel Agrigoroaei pentru gandul.info.
 

Un salariu decent? 3.500 de euro
 

Întrebat ce salariu ar trebui să aibă un parlamentar, Ionel Agrigoroaei a spus că minimum 3.500 de euro.

„Eu spun aşa. Să aibă un salariu decent, minimum 3.500 de euro pentru un parlamentar, şi în acelaşi timp să crească anii de puşcărie pentru un parlamentar care este prins că face acte de corupţie până la 30 de ani. Şi acel parlamentar să nu mai aibă niciun drept, să i se confişte tot, să i se ia absolut tot dacă este prins. Pentru a avea o clasă politică care chiar să apere interesele ţării, trebuie să le asigurăm şi condiţii. Eu vreau să vă spun că mă întâlnesc zilnic cu delegaţii străine, dezbat tot felul de probleme economice, chiar reuşesc să promovez investiţii în afara României pentru românii noştri, pentru mediul antreprenorial românesc, sau invers, pentru crearea locurilor de muncă în România, şi eu mă duc cu un Cielo ruginit de 15 ani la acea întâlnire. Vă daţi seama ce impresie creez eu la acel partener strategic pentru România. Ce-ar mai însemna ca eu să mă duc şi îmbrăcat ponosit sau să mă duc nepotrivit din mai multe puncte de vedere? E o problemă de siguranţă naţională din punctul meu de vedere”, a mai spus senatorul pentru gandul.info.
 

Ilie Năstase: "Mie nu-mi convine salariul de 1.000 de euro. Oamenii dau legi în funcție de salariile pe care le au"
 

Ionel Agrigoroaei nu este singurul senator care ar vrea un salariu mai mare. Senatorul PC Ilie Năstase nu s-a sfiit să declare că nu ar fi rău dacă salariile parlamentarilor români ar fi la nivelul celor din Occident. „Ar trebui să le comparăm cu salariile din celelalte salarii europene. Mie nu-mi convine salariul de 1.000 de euro, eu nu am nevoie de bani, dar mă gândesc la ceilalți. E jignitor, sunt salarii de 7-8 ori mai mari în afară. Oamenii dau legi în funcție de salariile pe care le au. Trebuie să copiem tot ce e bun din Occident. Și salariile dacă sunt bune. Dup-aia ne întrebăm de ce sunt politicienii corupți sau nu dau legi bune”, declara, recent, Ilie Năstase, pentru EVZ.

După ce mai bine de 250 de parlamentari au depus proiectul de lege prin care își acordă pensii speciale, unii dintre ei iau în considerare să își majoreze și salariile, potrivit unor surse parlamentare.