Evenimentul Zilei > Politica > SENAT. Proiectul de lege prin care STS trece în subordinea MAI, respins în Comisia de apărare
SENAT. Proiectul de lege prin care STS trece în subordinea MAI, respins în Comisia de apărare

SENAT. Proiectul de lege prin care STS trece în subordinea MAI, respins în Comisia de apărare

Proiectul de lege prin care STS se reorganizează ca departament de telecomunicaţii speciale în cadrul Ministerului Afacerilor Interne a primit un raport de respingere, astăzi, în Comisia de apărare din Senat, după ce CSAT a transmis un aviz negativ.

Proiectul de lege va intra în dezbaterea plenului Senatului, în calitate de for decional pe acest proiect, la un an după ce a fost adoptat tacit de Camera Deputaţilor. Raportul de respingere al senatorilor din comisia de apărare a ţinut cont de faptul că CSAT a remis un aviz negativ pentru proiectul de lege.

Proiectul de lege a fost iniţiat de deputaţi şi senatori PSD şi se referă la modificarea Legii 92/1996 privind organizarea şi funcţionarea STS, a OUG 30/2007 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Afacerilor Interne, precum şi a altor acte normative.

Proiectul de lege a fost adoptat tacit, în martie 2014, de Camera Deputaţilor deoarece termenul de dezbatere – 20 martie 2014 – fusese depăşit.