Promisiuni neonorate și statistici îngrijorătoare! România continuă să fie codașa Europei la capitolul autostrăzi, cu doar patru centimetri pe cap de locuitor. Acest lucru în ciuda promisiunilor făcute de guvernanți legate de construirea a zeci de kilometri de autostrăzi.

Din cei 180 de kilometri de autostradă pe care autoritățile spuneau la începutul lui 2019 că vor fi finalizate până la sfârșitul acestui an, doar 22 de kilometri sunt gata, anunță antena3.ro. Deși mai sunt doar două luni până la când va începe un nou an, cel mai probabil doar 43 de kilometri din cei 180 de kilometri promiși vor fi dați în folosință.

În ceea ce privește restul kilometrilor de autostrăzi pe care șoferii ar fi trebuit să meargă pentru prima dată anul acesta, amenajarea lor a fost cel mai probabil ” înghițită” de birocrația și tergiversarile administrative. Cu doar 22 de kilometri de autostrada dați în folosință, și probabil 43 până la sfârșitul anului, România ocupă un loc codaș în clasamentul european în ceea ce privește infrastructura.