Potrivit acestora, aceste aparate sunt surse sigure de răspândire a coronavirusului.

Concluziile respectivului studiu – realizat în China -, sunt îngrijorătoare. Într-un local din Guangzhou, în luna ianuarie, au stat la mese învecinate trei familii. Membrii acestora s-au îmbolnăvit, ulterior, de COVID-19, iar persoana care le-a infectat pe celelalte a fost o femeie în vârstă de 63 de ani. Conform precizărilor medicilor, ea nu a prezentat simptomele specifice decât a doua zi.

După două săptămâni de la acest eveniment, patru dintre rudele femeii de 63 de ani s-au îmbolnăvit cu coronavirus.

De asemenea, au mai fost infectate și 5 persoane care nu aveau legătură de rudenie cu bătrâna. Însă au luat masa, în aceeași zi și în același timp, în restaurantul din Guangzhou.

A fost dată publicității, de altfel, și diagrama amplasării în local a persoanelor infectate, iar autorii studiului au constatat că toţi cei 9 pacienți infectați erau aşezaţi… direct în bătaia aparatului de aer condiţionat.

Bineînțeles, cercetările în legătură cu o astfel de posibilitate alarmantă de transmitere a virusului este studiată în continuare, pentru a se descoperi dacă astfel de cazuri au mai existat în ultima perioadă, potrivit cancan.ro