Şeic Abdulaziz Abdulhadi A. Al Qahtani este președintele unei mari companii din Golful Persic – Al Qahtani Holding, unul dintre cele mai mari conglomerate industriale din Regatul Arabiei Saudite. Compania a fost fondată în 1948 de șeicul Abdulhadi Abdullah Al Qahtani, tatăl actualului Consul onorific al României în Arabia Saudită.

Al Qahtani este Președinte în Consiliile de administrație a  zece companii listate la Bursa din Golf,  care însumează cifre de afaceri de zeci de miliarde de dolari. Firmele conduse de Al Qahtani apar pe site-ul Bloomberg.

De asemenea, şeic  Al Qahtani  este Vicepreședinte al Consiliului de afaceri India-Arabia Saudită și membru în Consiliului de administrație al Consiliului de afaceri SUA-Arabia Saudită.

Consulul onorific Al Qahtani este bun prieten al României și un susținător al românilor care trăiesc în Regatul saudit.

Comunitatea română din Arabia Saudită este alcătuită din circa 450 de persoane, în general persoane căsătorite cu localnici sau cu străini aflaţi temporar în Regat, precum şi cetăţeni români care îşi desfăşoară activitatea în această ţară, în baza unor contracte individuale sau încheiate prin companii străine.

România şi Regatul Arabiei Saudite au stabilit relaţii diplomatice la rang de ambasadă în martie 1995. Ambasada României la Riad a fost deschisă în octombrie 1996, iar cea a Regatului Arabiei Saudite la Bucureşti, în anul 2002.

În 2011, Guvernul României şi Guvernul Regatului Arabiei Saudite au semnat o Convenți pentru evitarea dublei impuneri şi prevenirea evaziunii fiscale cu privire la impozitele pe veni.

Camera de Comerţ și Industrii a României şi Consiliul Saudit al Camerelor de Comerţ au încheiat, în 2003, un memorandum pentru Consiliului de Afaceri România-Arabia Saudită.

.