Evenimentul Zilei > Actualitate > Șeful Poliției de Frontieră: 300.000 de persoane au intrat în România în luna martie
Șeful Poliției de Frontieră: 300.000 de persoane au intrat în România în luna martie

Șeful Poliției de Frontieră: 300.000 de persoane au intrat în România în luna martie

 Chestorul Ioan Buda, inspector general al Poliției de Frontieră, a declarat la Antena 3 că aproximativ 300.000 de persoane au intrat în România în luna martie 2020. 

„În luna martie, au intrat aproximativ 300.000 de persoane, peste 250.000, cetățeni români. Cifra exactă a celor care au fost carantinați nu o știu, dar cred că colegii de la DSP o au”.

Mai mult, șeful Poliției de Frontieră a dat asigurări că, începând cu data de 23 februarie, s-a “început monitorizarea cetățenilor români și străini care au venit din zonele de risc, roșii și galbene”.

De asemenea, Ioan Buda a făcut precizarea că toți românii care se vor întoarce în țară de Paști vor intra automat în carantină. „Pot să vă asigur că începând cu data de 26 februarie, toți care au intrat în țară sunt verificați și sunt trimiși în carantină sau izolare. Nu există o altă variantă: fie carantină, fie izolare”.

Dintre românii întorși din străinătate, cei mai mulți, aproximativ 50.000, au venit din Itaia, a precizat, la Digi24, Bogdan Despescu, secretar de stat in MAI.