Șeful GSMA îndeamnă țările din America Latină să sprijine implementarea 5G

Șeful GSMA îndeamnă țările din America Latină să sprijine implementarea 5G

Directorul general al GSM Association - GSMA , Mats Granryd (în imagine), a cerut guvernelor și autorităților de reglementare din America Latină să pună rapid bazele implementărilor 5G pentru a ajuta la satisfacerea cererii crescute de tehnologii digitale într-o lume post-Covid-19 (coronavirus).

În timpul unei conferințe cheie, Granryd a solicitat dezvoltarea planurilor naționale 5G; alocarea rapidă a spectrului adecvat; și adoptarea politicilor de reglementare „pro-investiții, pro-inovare”.

El a declarat că 5G „vine și, deși nu va fi pe scară largă imediat, este foarte important să planificăm bine de acum pentru viitor”.

Granryd a menționat că lucrările sunt deja în curs de desfășurare în unele țări, citând recentele lansări comerciale 5G în Brazilia și Uruguay și licitațiile de spectru în Chile, Columbia și Republica Dominicană.

Ne puteți urmări și pe Google News

El a subliniat necesitatea de a aborda inegalitatea digitală ca parte a procesului de planificare, afirmând dificultățile pandemice cu care se confruntă cei 300 de milioane de oameni din America Latină care încă nu se pot conecta la internetul mobil.

Având în vedere că viitorul va fi „din ce în ce mai digital”, Granryd a insistat „acum este momentul să punem diferența digitală într-un accent clar și să lucrăm împreună pentru a asigura un viitor mai bun pentru fiecare cetățean”.

Într-o prezentare separată, CEO-ul Telecom Argentina, Roberto Nobile, a reluat apelurile Granryd în jurul alocării de spectru și a subliniat necesitatea unui „cadru de reglementare stabil” pentru a stimula investițiile.

Vicepreședintele Huawei, Ken Hu, a încurajat operatorii să evalueze care sunt cazurile de utilizare 5G pe baza a patru criterii cheie: relevanță tehnică; potențial de afaceri; maturitatea lanțului valoric; și standardizare.

El a numit controlul de la distanță, automatizarea, video backhaul și poziționarea în timp real a personalului și echipamentelor drept „patru priorități demne de investiții”, adăugând acestea vor răspunde unor „nevoi practice nu doar într-o singură industrie, ci într-o gamă largă de industrii”, compania fiind gata să sprijine și să contribuie cu partea sa la dezvoltarea tehnologiei.(P)