Evenimentul Zilei > Economie > Şeful de la Protecţia Consumatorilor: Este o bătaie de joc la adresa consumatorilor şi a statului!
Şeful de la Protecţia Consumatorilor: Este o bătaie de joc la adresa consumatorilor şi a statului!

Şeful de la Protecţia Consumatorilor: Este o bătaie de joc la adresa consumatorilor şi a statului!

Şeful Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) a reacţionat dur vizavi de posibila creştere a preţurilor operată de retaileri chiar înainte de scăderea TVA.

”Este o bătaie de joc la adresa consumatorilor şi a statului! Consumatorii nu câştiga, statul nu câştigă, ne întrebăm atunci cine câştigă? ANPC, prin atribuţiile pe care le are,  verifică respectarea prevederilor legale cu privire la protecţia consumatorilor, în ceea ce priveşte informarea completă, corectă şi precisă a consumatorilor şi sancţionează orice practică comercială incorectă şi înşelătoare cu privire la diferenţele de preţ de la raft sau din pliantele publicitare şi preţul plătit la casă. Amenzile sunt cuprinse între 5.000-100.000 lei. Pentru sesizările referitoare la preţuri,  redirecţionăm reclamaţiile şi spre alte instituţii ce au competente în domeniu. Noi, consumatorii, prin alegerile pe care le facem în cunoştinţă de cauză, suntem primii care putem sancţiona operatorul economic, necumpărând din acel loc.”, a declarat, pentru EVZ, Marius Alexandru Dunca, Preşedinte ANPC.

Această reacţie vine după suspiciunile apărute referitoare la faptul că unii retaileri au crescut deja preţurile înainte de scăderea TVA-ului la alimente. În unele cazuri, potrivit B1 TV, preţurile au crescut şi cu 30%.

Marile magazine, acuzate că au început să crească preţurile înainte de scăderea TVA. Ai observat şi tu acest fenomen? | CAMPANIE CETĂŢENEASCĂ