Evenimentul Zilei > Justitie > Șefa DNA vrea un buget de 35 – 40 de milioane de euro
Șefa DNA vrea un buget de 35 – 40 de milioane de euro

Șefa DNA vrea un buget de 35 – 40 de milioane de euro

Procurorul-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, vrea să se apuce de treabă și a anunțat că anul acesta vrea să finalizeze peste 7000 de dosare și că are nevoie de un buget de 35 – 40 milioane de euro. Kovesi susţine că au fost finalizate multe dosare de către procurorii DNA.

Laura Codruţa Kovesi susţine că procurorii DNA au în lucru, la începutul acestui an, peste 7500 de dosare, asta în timp ce anul trecut erau peste 12.000.

Pe cale de consecinţă, se anunţă marfă proaspătă de la DNA şi mulţi dintre cei care au trecut pragul DNA vor fi rechemaţi pentru a li se aduce la cunoştinţă că s-au finalizat dosarele şi intră în malaxor.

Referitor la activitatea instituţiei, Kovesi susţine că după ce a cerut suplimentarea personalului DNA au venit încă 40 de procurori care lucrează alături de specialiştii din DNA.Totodată, Kovesi a anunţat că a trimis fila de buget pentru anul 2017 şi a spus că DNA are nevoie de un buget de 35-40 de milioane de euro, pentru a putea ţine pasul cu tehnologia, mai ales că acum tot lucrătorii din DNA fac şi interceptările din dosarele penale.