Evenimentul Zilei > Justitie > Judecătoarea LUPEA: Șefa DNA TREBUIA să-și dea DEMISIA de ONOARE
Judecătoarea LUPEA: Șefa DNA TREBUIA să-și dea DEMISIA de ONOARE

Judecătoarea LUPEA: Șefa DNA TREBUIA să-și dea DEMISIA de ONOARE

Șefa DNA, Laura Kovesi Codruța Kovesi, ar fi trebuit să își dea demisia de onoare după publicarea Deciziei prin care CCR a stabilit că ancheta parchetului anticorupție privind adoptarea OUG 13/2017 a fost una abuzivă, încălcându-se Constituția României și principiul separației puterilor în stat, declară judecătoarea Adina Daria Lupea de la Curtea de Apel Cluj.

Judecătoarea Lupea consideră ca nu este deloc întâmplător faptul ca DNA a scapat de dosarul privind OUG 13/2017 chiar înainte de apariția deciziei CCR.

Judecatoarea de la Curtea de Apel Cluj atrage atenția că niciuna dintre puterile statului nu este deasupra celorlalte, iar DNA, DIICOT si PICCJ trebuie sa se supuna acelorași norme, care sunt egale pentru toți.

De asemenea, Adina Daria Lupea precizeaza ca inca din primul an de facultate se invata ca niciun membru al Guvernului sau Parlamentului nu poate fi anchetat pentru acte din procesul de legiferare.

Nu in ultimul rand, Lupea ii transmite presedintelui Klaus Iohannis, într-un interviu acordat Lumeajustitiei.ro,  sa fie mai rezervat in ceea ce-i priveste pe sefii PICCJ si DNA, caci prin pozitiile sale acrediteaza ideea ca Augustin Lazar si Laura Kovesi se bucura de o „imunitate prezidentiala”.