Evenimentul ZileiPoliticaȘedință de urgență în Coaliție. Cîțu și Barna își cheamă subalternii la raport

Ședință de urgență în Coaliție. Cîțu și Barna își cheamă subalternii la raport

Ședință de urgență în Coaliție. Cîțu și Barna își cheamă subalternii la raport
Premierul Florin Cîțu a declarat miercuri că va discutat cu vicepremierul Dan Barna să îi cheme pe liderii organizațiilor din București ai PNL și USR PLUS pentru a putea rezolva problema bugetului Bucureștiului.

”Am auzit că la București nu s-a adoptat bugetul. Coaliția funcționează foarte bine, o să vorrbesc cu dl Barna să îi chemăm pe cei din București să vedem cum putem rezolva problema. Trebuie să avem un buget rapid”, a spus Cîțu.

Premierul Florin Cîțu este vicepreședinte al PNL, iar Dan Barna este copreședinte al USR PLUS.

Firea afirmă că Dan Voiculescu este în spatele mișcării

Fostul primar general al Capitalei, Gabriela Firea, susține că adevărata miză a noului scandal dintre PNL şi USR-PLUS o reprezintă controlul spitalelor din București aflate în subordinea Primăriei Generale. Consilierii USR-PLUS au respins miercuri, bugetul prezentat de primarul Nicuşor Dan, invocând faptul că veniturile propuse  ar fi supraevaluate. Consilierii generali USR PLUS l-au acuzat pe edilul general că le-a interzis accesul la informațiile care fundamentează bugetul.

Liderul social-democrat a explicat ce vor însă cu adevărat, în opinia ei, cei de la USR-PLUS. Este vorba de controlul total asupra spitalelor, prin intermediul viceprimarului USR-PLUS, apropiat al fostului ministru al sănătății, co-fondator PLUS, Vlad Voiculescu.

Firea: Reprezentanții USR au avut un interes meschin. Vor să dispună, prin semnătură, de toate spitalele

“Consecințele sunt grave şi vor fi şi vor fi resimțite şi după posibila votare a bugetului la o proximă ședință, în care ne putem aștepta ca partenerii de Coaliție de la USR-PLUS să voteze acest buget, în urma negocierilor şi a obținerii semnăturii unice pentru spitale – că, de fapt, asta îşi doresc. (…)

Bugetul a picat pentru că, cu o singură excepție, Asta înseamnă ca viceprimarul USR-PLUS să poată să dea afară, fără nicio analiză, orice manager de spital, pentru a-l putea înlocui pe criterii politice. Mai înseamnă să poată să dispună anumite achiziții.

Lucrurile acestea au fost începute, dar ei (USR-PLUS) vor să aibă această putere şi în mod oficial. Lunile trecute, viceprimarul USR-PLUS (n.r. – Vlad Tomescu) nu a făcut altceva decât să îi cheme la el în birou pe reprezentanții spitalelor, manageri, directori medicali, şi să-i amenințe, să-i determine să plece, că sunt acolo de 20 de ani, că sunt perimați şi trebuie să vină alții.

Deocamdată, spitalele din București aflate în subordinea Primăriei Generale, arată impecabil în comparație cu cele care aparțin de Ministerul Sănătății. Şi s-a văzut asta din felul în care a fost luat cu japca spitalul Foișor, tocmai pentru că s-au făcut foarte multe investiții acolo. În 4 ani,  50 de milioane de euro. Secția ATI a fost luată de fostul ministru tocmai pentru că era impecabilă, ca în Occident”, a explicat Gabriela Firea


Accesează: